színes, szinkronizált amerikai thriller, 119 perc, 1997
rendező: Kevin Reynolds forgatókönyvíró: Scott Yagemann producer: Bruce Davey, Stephen McEveety ügyvezető producer: David Harfield, Mel Gibson zeneszerző: Michael Stearns, David Darling operatőr: Ericson Core vágó: Stephen Semel
Samuel L. Jackson (Trevor Garfield) John Heard (Dave Childress) Kelly Rowan (Ellen Henry) Tony Plana (Garcia) Karina Arroyave (Rita)
Az amerikai iskolák többségében már fémdetektor működik a bejáratoknál a fegyverek kiszűrése végett. Trevor színes bőrű tanár egy veszélyeztetett zónában. Miután egyik tanítványa majdnem halálosan megszúrja elköltözik Los Angelesbe. Szintén problémás környéken végzi munkáját. Hamarosan elege lesz a pöffeszkedő gengszterpalánták fenyegetéseiből és az iskolák vezetésének visszahúzódó, gyenge reakcióiból. Miután kolléganőjét halálosan megfenyegették, szembeszáll az utcai bandákkal. A srácoknak hamar észre kell venniük, hogy Trevor nem az a fajta tanár aki hagyja magát megfélemlíteni...
Nagyon jó film! Azt nem tudom mennyire áll közel a valósághoz, de az a sejtésem, hogy a filmben látottak csak halovány lenyomata annak, ami igazán jellemzi az amerikai társadalmat. Így is megdöbbentő a film.
Hozzáadva (2016-04-02, 19:19) --------------------------------------------- Nem tudom, hogy más data oldalakon mit csinálnak a file-okkal, de itt eddig mindent megtaláltam, amit kerestem.