színes, szinkronizált amerikai akció thriller, 120 perc, 1993
rendező: Tony Scott forgatókönyvíró: Quentin Tarantino producer: Gary Barber, Samuel Hadida, Steve Perry, Bill Unger ügyvezető producer: James G. Robinson, Bob & Harvey Weinstein operatőr: Jeffrey L. Kimball díszlettervező: Thomas L. Roysden jelmeztervező: Susan Becker zene: Hans Zimmer látványtervező: Benjamín Fernández vágó: Michael Tronick, Christian Wagner
Clarence a képregénybolti eladó -, aki amúgy az ázsiai akciófilmek megszállott rajongója - és Alabama a múltjával leszámolni készülő call-girl egymásba szeret. Clarence - biztos, ami biztos - lerendezi kedvese túlságosan ragaszkodó stricijét és a kisebb vérfürdőbe torkolló akció végén felkap egy kokainnal teli bőröndöt is. Útnak indulnak, hogy túladjanak a szajrén. Csakhogy a nyomukban liheg a maffia, míg a célállomásnál a rendőrség vár rájuk. Ám pokoljárásuk végén - dacára a körülöttük tobzódó erőszaknak - ott mosolyog rájuk az elkerülhetetlen happy end.
Megjegyzés az 1. hangsávhoz: Külön köszönet 'killer13'-nak az 1. szinkronért! Idézet 'killer13' NFO-ból: "Az eredeti szinkron saját digitalizálás és "utómunka"! VHS-en csak a mozi változat jelent meg, ezért több helyen pótolnom kellett a hangot. A 2. szinkronból pótoltam a hiányzó részeket, mert nem akartam bele angolra váltásokat. Ezeknél a részeknél szinte a teljes jelenettel cseréltem a hangot, hogy ne legyen feltűnő a pótlás. Több infót szerintem felesleges írnom."