Ötven vers – válogatás az MTV archívumából. Ajándék ez Latinovits Zoltántól aki 2011-ben lenne nyolcvanéves és már több mint harminc éve nincs közöttünk. Petőfi, Ady, József Attila, Kosztolányi és többi klasszikusunk költeményei hallgathatók/láthatók újra az ő előadásában. Fiatalos lendület, férfias hevület, játékos szenvedély sugárzik minden képkockáról. Diákok és tanárok, rajongók és gyűjtők, emlékidézők és kutatók kötelező darabja lesz ez a két korong.
1. DVD
Kosztolányi Dezső: Hatalmas ősz Berzsenyi Dániel: A közelítő tél Victor Hugo: Tavasz Petőfi Sándor: Szülőföldemen Tompa Mihály: A madár, fiaihoz Ady Endre: Az izgága Jézusok Ady Endre: Góg és Magóg fia vagyok én Ady Endre: Az anyám és én Ady Endre: Krisztus-kereszt az erdőn Ady Endre: A muszáj-Herkules Ady Endre: Mária és Veronika Ady Endre: Héja-nász az avaron Ady Endre: Párisban járt az ősz Ady Endre: Sem utódja, sem boldog őse Ady Endre: Ifjú szívekben élek Ady Endre: Magyar jakobinus dala Ady Endre: Nézz, Drágám, kincseimre Ady Endre: Őrizem a szemed Ady Endre: A Tűz márciusa Várnai Zseni: Valahol várnak engem Juhász Gyula: Anonymus Juhász Gyula: Magyar táj, magyar ecsettel Juhász Gyula: Milyen volt Kosztolányi Dezső: Este, este Kosztolányi Dezső: Mostan színes tintákról álmodom
2. DVD:
József Attila: Betlehem József Attila: Mama József Attila: Tavasz József Attila: Kész a leltár József Attila: Születésnapomra József Attila: Tiszta szívvel József Attila: Betlehemi királyok József Attila: A Dunánál József Attila: Reménytelenül József Attila: Karóval jöttél József Attila: Talán eltűnök hirtelen József Attila: Íme, hát megleltem hazámat Szabó Lőrinc: A tükör vallomása Kassák Lajos: Mesteremberek Benjámin László: A halhatatlanok Illyés Gyula: Szerelem Nagy László: Szép lány arat Juhász Ferenc: A szarvassá vált fiú kiáltozása (részlet) Garai Gábor: Töredékek a szerelemről Garai Gábor: Gyönyörűségem s gyötrelmem Budapest Váci Mihály: A cigánylány Váci Mihály: Valami nincsen sehol József Attila: Eszmélet Kosztolányi Dezső: Könyörgés az ittmaradókhoz