Főoldal | Regisztráció | Belépés Üdvözöllek Vendég | RSS
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » Magyar filmek » Tévéjátékok, tévéfilmek » Kémeri (magyar tévéfilmsorozat - 1985 TvRip)
Kémeri
ArchieToshI1Dátum: Szerda, 2014-09-03, 17:26 | Üzenet # 1
Pincér
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 1498
Állapot: Offline
Kémeriszínes magyar tévéfilmsorozat, 5*63 perc, 1985rendező: Mihályfy Sándor, Horváth Tibor, Félix László
forgatókönyvíró: Polgár András, Ungvári Tamás
gyártásvezető: Riedl Tamás, Dimény Tibor
zeneszerző: Döme Zsolt
operatőr: Darvas Máté
dramaturg: Bernát László
jelmeztervező: Vicze Zsuzsa
vágó: Király Kati, Rigó Mária, Rozgonyi Júlia


IMDb Port FilmkatalógusSzékhelyi József (Kémeri)
Tábori Nóra (Erna)
Szilágyi Tibor (Bernát, főkapitány-helyettes)
Mádi Szabó Gábor (Prelátus)
Herczeg Csilla (Juli)
Csákányi László (bíró)
Csurka László (Esztergályos nyomozó)
Eszenyi Enikő (Franciska)
Tolnai Miklós (Mecsek)
Cseke Péter (Z.Tóth)
Bánsági Ildikó
Bárdy György
Epizódok:

1. rész Az ellopott arany

A húszas évek eleje, Magyarország. Kémerit, a magánnyomozót egy bankár fiatal özvegye azzal bízza meg, hogy férje "öngyilkosságával" kapcsolatban derítse ki az igazságot, mert férje biztosítója öngyilkosság esetén nem fizet. A nyomozás során kiderül, hogy Gaedicke bankár a sikkasztott pénzeket aranyrudakba fektette és szerette volna kijuttatni az országból. A kivitelezéshez fegyveres különítményesekkel szövetkezik akik sikeresen elrabolják a bankból az aranyat, majd az öngyilkosság látszatát keltve megölik a bankárt. Kémeri a hivatalos szervek ellenére egy régi osztálytársa segítségével felgöngyölíti az ügyet.

2. rész A nuncius látogatása

Az esztergomi képtár gondnokának felkérésére Kémeri nyomozni kezd bizonyos megmagyarázhatatlan és gyanús dolgok után. Papi ruhát ölt és éjszakára bezárkózik a képtárba ahol tanúja lesz amint két férfi kicseréli az egyik képet. Felkér egy képhamisító festőművészt, hogy vizsgálja meg a képek eredetiségét. Két hamis festményt találnak és kiderül, hogy az olasz titkosszolgálat is benne van a lopásban. Kémeri cselt eszel ki és így országos botrány nélkül sikerül visszaszereznie a képeket.

3. rész Statárium

A biatorbágyi vonatrobbantás után újabb két szerelvényt röpítenek a levegőbe. Kihirdetik a statáriumot. A nyomozóhatóságok szerint a robbantásokat a kommunisták hajtották végre, de Kémeri nyomozása során kideríti, hogy a tettesek a fasiszta Fehér Szarvas Bajtársi Közösség tagjai, ám bizonyítani csak tettenéréssel tudja.

4. rész Stella
Az angol trónörökös látogatóba érkezik Budapestre. Kémerit fekélye kínozza, de nem akar szanatóriumba vonulni. Annál is inkább, mert a herceg ellen merénylet készülődik és az összeesküvők Kémeri egykori védencét, Stellát is be akarják vonni az aljas terv kivitelezésébe. A lány kétségbe esetten szalad Kémerihez, hiszen évekkel ezelőtt is az ő segítségével mentették fel a gyilkosság vádja alól. Kémeri így kénytelen szembeszállni egy rendkívül veszélyes nemzetközi kémszervezettel.

5. rész Embercsempészek

Kémeri végre a szanatóriumban kúrálhatja gyomorfekélyét amikor váratlanul megjelenik Erna és hazahívja főnökét egy nagy pénzt ígérő új ügy reményében. A megbízó ráadásul egy igen csinos hölgy akinek iparmágnás férje Svájcba távozott, ám azóta titokzatos körülmények között eltűnt és jól menő textilüzletét egy kétes hírű ügyvédnek ajándékozta. Ilona nem hiszi, hogy férje önszántából vált meg cégétől, ezért Kémerihez fordul. A szálak egy embercsempész bandához vezetnek...
 
orsuDátum: Hétfő, 2015-07-13, 16:25 | Üzenet # 2
Pincér
Csoport: Felhasználó
Üzenetek: 1410
Állapot: Offline
biggrin
 
Fórum » Magyar filmek » Tévéjátékok, tévéfilmek » Kémeri (magyar tévéfilmsorozat - 1985 TvRip)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

Copyright MyCorp © 2021
Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerbenodika63 (1), TibiOrNotTibi (49), frici (3195), buckoka3778 (6131), silles966 (22501), ArchieToshJ3 (35073)