rendező: Szomjas György forgatókönyvíró: Heller Gábor, Kertész Ákos, Szomjas György producer: Szekeres Dénes társproducer: Dragan Durkovic, Rosta Katalin gyártásvezető: Góczy Árpád, Monostori Zsolt zeneszerző: Ferenczi György operatőr: Grunwalsky Ferenc rendező munkatársa: Mag István jelmez: Stenger Zsuzsa díszlet: Esztán Mónika, Ritter Szilvia hangmérnök: Kovács György vágó: Szalay Károly
Gáspár Kata (Juli) Bárnai Péter (Gábor) Czecző Sándor (Totya) Andorai Péter (Gábor apja) Csere Ágnes (Gábor anyja) Bán János (ÁVH-s) Derzsi János (Juli apja) Djoko Rosić (Dezső úr) Bruckner Tamás Fekete Gergő Hervaci Ersan David Juhász Lajos Kovács Miklós Lázár Miklós Lugosi Dániel Mendler András Somhegyi György Gáspár Sándor (forradalmár) Szilágyi István (István) Szőke András Mucsi Zoltán Scherer Péter Borbás Gabi Csuja Imre (az öreg Gábor / narrátor)
A történet 1956. október 23-án kezdődik és 1956. november 4-én ér véget. Juli Totyával jár, de Gábort is szereti, hármójuk története fordulatosan alakul a mozgalmas napokban. Pesterzsébeti fiatalok egy csoportja focizik a Határ út menti grundon. Juli, a kalauzlány hozza a hírt, hogy a városban tüntetés van. Egyedül Gábor tart Julival és együtt vesznek részt a forradalmi eseményekben. Hajnalban a fiúkra rálőnek a bevonuló oroszok és akkor elhatározzák, hogy bemennek a városba és bekapcsolódnak a harcokba. Totya vezetésével fegyvert szereznek és barikádot építenek egy kis mozi körül. "Ezt a sarkot megvédjük" - mondják. Csak kézi fegyvereik és benzines palackjaik vannak, de eredményesen veszik fel a harcot a benyomuló szovjet harckocsikkal. Bázisukat a fiatalok a békésebb napokban sem hagyják el és november 4-én hősiesen szállnak szembe a nagy túlerővel visszatérő ellenséggel.
Fájlnév: A Nap utcai fiuk - 2007.avi Fájl mérete: 697 Mb.
[Film] Érvényes: Igen [AVI] Időtartam: 01:29:23 Film teljes: Igen