rendező: Szinetár Miklós írta: Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais, Lorenzo Da Ponte zene: Wolfgang Amadeus Mozart fordította: Vidor Rezső vezényel: Lukács Ervin
Gáti István (Almaviva gróf) Csavlek Etelka (grófné) Kincses Veronika (Susanna, szobalány) Tóth János (Figaró, a gróf inasa) Bárány Pál László (Bartolo doktor) Mészöly Katalin (Marcellina, házvezetőnő) Rozsos István (Basilio, énekmester) Bokor Jutta (Querubin, apród) Mersei Miklós (Antonio, kertész) Murár Györgyi (Fansette, Antonio lánya) Fülöp Attila (Don Gusmán, bíró) Erdős Melinda (lány) Csáki Andrea (lány)
A vígopera Sevilla környékén játszódik a XVIII. században. Figaro, Almaviva gróf komornyikja és Susanna, a grófné komornája házasodni készülnek, de egybekelésüket többen meg akarják akadályozni. Almaviva gróf azért, mert tetszik neki Susanna. Az idős Marcellina - egy tartozás fejében kicsikart ígéretre hivatkozva - Figarót akarja férjül venni. A grófné Susanna nevében találkára hívja a férjét, hogy szándékait kipuhatolja, de az első próbálkozása nem sikerül, mert Almaviva gróf tárgyalást rendez Marcellina követelése ügyében. A tárgyaláson kiderül, hogy Figaro Marcellina eltűntnek hitt gyermeke. A házasságnak most már nincs akadálya. A grófné - komornája nevében - ismét találkára hívja a férjét. A lakodalmat követő éjszakán a gróf saját álruhás feleségének csapja a szelet. A komorna viszont a grófné ruhájában Figaro udvarlását fogadja. A szerepcserék végül lelepleződnek és a gróf megszégyenül.
Általános Teljes név : Figaro hazassaga - 1987 VHSTvRip cd1.mpg Formátum : MPEG-PS Fájlméret : 1,72 GiB Időtartam : 01:36:14 óra Teljes adatsebesség : változó Teljes adatsebesség : 2 562 kb/s Kódoló könyvtár : Created by Nero
Kép Sáv száma : 224 (0xE0) Formátum : MPEG Video Formátum változat : Version 2 Formátum profil : Main Main Formátum beállítások, BVOP : igen Formátum beállítások, mátrix : egyedi Format_Settings_GOP : Variable Időtartam : 01:36:14 óra Adatsebesség mód : változó Adatsebesség : 2 287 kb/s Legnagyobb adatsebesség : 9 641 kb/s Szélesség : 352 képpont Magasság : 576 képpont Képarány : 4:3 Képkockasebesség : 25,000 FPS Szabvány : PAL ColorSpace : YUV ChromaSubsampling/String : 4:2:0 BitDepth/String : 8 bit Sorváltás típusa : folytonos Bit/(képpont*képkocka) : 0.451 Adatfolyam mérete : 1,54 GiB (89% )
Hang Sáv száma : 189 (0xBD)-128 (0x80) Formátum : AC-3 Formátum/adatok : Audio Coding 3 Format_Settings_ModeExtension : CM (complete main) Formátum beállítások, Endianness : Big Keverési mód : DVD-Video Időtartam : 01:36:14 óra Adatsebesség mód : állandó Adatsebesség : 224 kb/s Csatornák száma : 2 csatorna Csatorna kiosztás : Front: L R Mintavételezési gyakoriság : 48,0 kHz Képkockasebesség : 31,250 FPS (1536 spf) Videó késleltetés : 40emp Adatfolyam mérete : 154 MiB (9% )
Általános Teljes név : Figaro hazassaga - 1987 VHSTvRip cd2.mpg Formátum : MPEG-PS Fájlméret : 1,48 GiB Időtartam : 01:22:56 óra Teljes adatsebesség : változó Teljes adatsebesség : 2 556 kb/s
Kép Sáv száma : 224 (0xE0) Formátum : MPEG Video Formátum változat : Version 2 Formátum profil : Main Main Formátum beállítások, BVOP : igen Formátum beállítások, mátrix : egyedi Format_Settings_GOP : Variable Időtartam : 01:22:56 óra Adatsebesség mód : változó Adatsebesség : 2 281 kb/s Legnagyobb adatsebesség : 9 641 kb/s Szélesség : 352 képpont Magasság : 576 képpont Képarány : 4:3 Képkockasebesség : 25,000 FPS Szabvány : PAL ColorSpace : YUV ChromaSubsampling/String : 4:2:0 BitDepth/String : 8 bit Adatfolyam mérete : 1,32 GiB (89% )
Hang Sáv száma : 189 (0xBD)-128 (0x80) Formátum : AC-3 Formátum/adatok : Audio Coding 3 Format_Settings_ModeExtension : CM (complete main) Formátum beállítások, Endianness : Big Keverési mód : DVD-Video Időtartam : 01:22:56 óra Adatsebesség mód : állandó Adatsebesség : 224 kb/s Csatornák száma : 2 csatorna Csatorna kiosztás : Front: L R Mintavételezési gyakoriság : 48,0 kHz Képkockasebesség : 31,250 FPS (1536 spf) Videó késleltetés : -32emp Adatfolyam mérete : 133 MiB (9% )