rendezte: Jordán Tamás, Márton István írta: Carl Sternheim fordította: Szántó Judit producer: Szőnyi G. Sándor szerkesztő: Koltai Tamás vezető operatőr: Szalai Z. László
Gáspár Sándor (Theobald Maske, hivatalnok) Tóth Ildikó (Luise Maske, a felesége) Kerekes Éva (Gertrude Deuter) Rátóti Zoltán (Frank Scarron) László Zsolt (Benjamin Mandelstam, borbély) Kiss Jenő (Stengelhöh)
Mi történik, ha egy feddhetetlen hivatalnok felesége az egész város szeme láttára elveszti a bugyogóját?! Felesleges mérlegelni az emiatt megbillenő családi béke esélyeit! Az expresszionista dráma a végletes helyzetek, kiélezett fordulók és szélsőségek megjelenítésével hat. Az irányzat egyik jelentős képviselője, Carl Sternheim (1878-1942), könyörtelen humorral, kíméletlen éleslátással rajzolja meg kora nyárspolgárainak karikatúráját. Akiket ostoroz nem kihalt egyedek, ezért szükséges időről időre szemügyre venni mennyi vonatkozhat ránk - a nézőkre - ítéletéből. No, nem mintha ma bárkivel megeshetne az a kiválóan megtalált alaphelyzet amelyre Sternheim épít. Tehát: NEM KELL elgondolkodni, hogy mi is történik, ha egy feddhetetlen hivatalnok felesége az egész város szeme láttára elveszíti a bugyogóját. Felesleges mérlegelni az emiatt megbillenő családi béke esélyeit, hiszen ilyen szélsőséges esetek velünk elő sem fordulhatnak... Ezen csak kacagni lehet. Ennek a darabnak a bemutatója 1992. március 22.-én volt a Radnóti Színházban.
Fájlnév: A bugyogo 1994 TvRip.mkv Fájl mérete: 853 Mb.
[Film] Érvényes: Igen [Matroska] Időtartam: 02:24:15 Film teljes: Igen