Főoldal | Regisztráció | Belépés Üdvözöllek Vendég | RSS
Oldal 1 / 11
Fórum » Magyar filmek » Ismeretterjesztő és természetfilmek » A folyó (magyar ismeretterjesztő filmsorozat - 1994 TvRip)
A folyó
TibiOrNotTibiDátum: Kedd, 2016-09-27, 15:41 | Üzenet # 1
Pincér
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 9342
Állapot: Offline
A folyószínes magyar ismeretterjesztő filmsorozat, 1994rendezte: Sáfrány József
forgatókönyv: Sáfrány József
gyártásvezető: Halák Miklós
fényképezte: Sáfrány József
zenei szerkesztő: Gere Erzsébet
vágó: Farkas Éva


IMDb Port FilmkatalógusMácsai Pál (narrátor)Mi a Nílus? Úgy mondják, Afrika anyja, kapocs amely összeköt mindent egymással ami az állítólagos "fekete kontinensen" lényeges: az állandó esők által öntözött őserdők vidékétől az egyre gyérebb növényzetű és állatvilágú szavannákon át, keresztül a Szahara poklán, ahol vízhozama a felére fogyatkozik, egészen a Földközi-tengerig. A Nílus nemcsak összeköt, de táplál, életet ad mindennek ami mellett elfolyik, egyes kutatók szerint az emberiség kifejlődése az óriásfolyam mentén történt. Forrását, eredetét már a legkorábbi időktől fáraók, hadvezérek, császárok, királyok kerestették, megtalálni viszont csak a XX. század '30-as éveiben sikerült. Afrika felfedezéstörténetének jelentős részét a Nílus forrásainak felkutatására induló expedíciók kutatói írták, köztük magyarok is.
 
Fórum » Magyar filmek » Ismeretterjesztő és természetfilmek » A folyó (magyar ismeretterjesztő filmsorozat - 1994 TvRip)
Oldal 1 / 11
Keresés:

Copyright MyCorp © 2017
Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben