Főoldal | Regisztráció | Belépés Üdvözöllek Vendég | RSS




  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » Tagok feltöltései » Sorozatok » Babylon 5 5. évad: Minden ami összeköt - 1994 (amerikai, sci-fi sorozat, DVDRip.XviD.Hun)
Babylon 5 5. évad: Minden ami összeköt - 1994
grabacsDátum: Péntek, 2023-03-10, 11:14 | Üzenet # 1
Pincér
Csoport: Feltöltő
Üzenetek: 5971
Állapot: Offline
Babylon 5 5. évad: Minden ami összeköt -
(Babylon 5 (The Wheel of Fire)) 1994

színes, szinkronizált, amerikai, sci-fi sorozat, DVDRip.XviD.Hun
2262



rendezők: Menachem Binetski, Richard Compton
írta és forgatókönyv: J. Michael Straczynski
producer: John Copeland
ügyvezető producerek: Douglas Netter, J. Michael Straczynski
zene: Christopher Franke
operatőr: John C. Flinn III, Fred V. Murphy
vágók: Skip Robinson, Suzanne Sternlicht, David W. Foster, Kathie Burr, Lisa M. Citron, Robert L. Sinise
szereplő-válogatás: Mary Jo Slater, Fern Champion, Mark Paladini, Steve Brooksbank

szereplők:
Bruce Boxleitner (John J. Sheridan) Haás Vander Péter
Jerry Doyle (Michael Garibaldi) Rosta Sándor
Mira Furlan (Delenn) Papp Györgyi
Richard Biggs (Dr. Steven Franklin) Galbenisz Tomasz
Bill Mumy (Lennier) Sótonyi Gábor
Tracy Scoggins (Elizabeth Lochley) Kókay Annamária
Stephen Furst (Vir) Balázsi Gyula
Jeff Conaway (Zack Allen) Mikula Sándor
Patricia Tallman (Lyta Alexander) Závodszky Noémi
Peter Jurasik (Londo Mollari) Bácskai János
Andreas Katsulas (G'Kar) Horányi László

2262-ben járunk, a Babylon 5-ön, egy öt mérföld hosszú, űrállomáson. A Babylon 5 semleges központként üzemel, ahol a különböző bolygók lakói megoldhatják egymás közötti konfliktusaikat. Az űrállomás kapitánya John Sheridan, aki fáradságot nem ismerve igyekszik megőrizni az emberiség és a többi bolygó közötti békét. Legénységének vezető beosztású tagjai: Susan Ivanova, a helyettese, Michael Garibaldi, a hajó biztonsági főnöke és Dr. Steven Franklin, a hajó orvosa.

B5 s05e01 A merénylő
Méret: 350 MB
Hossz: 00:44:15
Video: Xvid 576x320 23.976fps 968kbps [V: mpeg4, yuv420p, 576x320, 968 kb/s]
Audio: MP3 44100Hz mono 127kbps [A: mp3, 44100 Hz, mono, 127 kb/s]



1. A merénylő (No Compromises)
Megérkezik az állomás új parancsnoka Elizabeth Lochley. Byron megkeresi őt, hogy menedéket kérjen magának és társainak az állomáson. Sheridant beavatása során megpróbálja megölni egy merénylő, amit Simon, a kis telepata megakadályoz. A merénylő második próbálkozását Garibaldi akadályozza meg. Sheridan otthont ad a nem regisztrált telepatáknak.
Csak felhasználó férhet hozzá
2. Egy sorsdöntő éjszaka (The Very Long Night of Londo Mollari)
Londo szívinfarktust kap. A halállal való küzdelme során különböző álmok kísérik. Rájön, hogy csak akkor élhet tovább, ha bocsánatot kér G'Kartól "némaságáért". Nehezére esik, de végül megteszi és életben marad. Lennier lemond a Delenn mellett elfoglalt feladatköréről és elhatározza, hogy részt vesz az Őrszemek kiképzésén, hogy Ranger (Őrszem) lehessen. Delenn fájó szívvel engedi el Lenniert maga mellől.
Csak felhasználó férhet hozzá
3. Az állatok példaképe (The Paragon of Animals)
Egy enfili nevű faj az új szövetség segítségét kéri, hogy megvédjék őket a Kalózok támadásától. Az állomásra érkező Őrszem haldoklik, de Lyta segítségével megtudják miért áldozta fel életét. Sheridan kirendeli a Fehér Csillag flottát a bolygó védelmére, megelőzve a drazikat akik el akarták tüntetni a nyomokat, miszerint ők támogatták a Kalózokat. Ezt a telepaták jóvoltából tudták meg időben Sheridanék, és mivel az enfili problémát a telepaták segítségével oldották meg, ezért Sheridan engedélyezi Garabaldinak, hogy telepatákat vonjon be a hírszerzésbe.
Csak felhasználó férhet hozzá
4. Hétköznapi hősök (A View from the Gallery)
Ismeretlen eredetű harci gépek jelennek meg a Babylon 5 térségében, és sorra megtámadjáka a védtelen kisebb bolygókat. Támadásuknak már áldozatul esett a Gaim faj és úgy tűnik, a szövetségesek tehetelenek velük szemben. A háború mindannyiukban fájdalmas emlékeket idéz fel. A Narn ellen indított hadműveletek kezdetén a kentaurik a hét legnagyobb város bombázásával igyekeztek megtörni az ellenállást, így G'Kar gyerekkora nagy részét bunkerekben töltötte. A dilgar háború előtt Franklin édasapja fogságba esett és bár komoly sérülésekett szenvedett, egy orvos segítségével szerencsésen felépült. Amikor Franklin megtudta, hogy az apja egy lelkiismeretes orvosnak köszöheti az életét, elhatározta, hogy ő is orvos lesz, és soha nem fogja megkérdezni a rászorulóktól, hogy milyen néphez tartoznak...
Csak felhasználó férhet hozzá
5. Terror a Babylon 5-ön (Learning Curve)
Lochley hisz abban, hogy katonaként kötelessége parancsokat végrehajtani, egészen addig, míg olyan utasítást nem kap, amiről úgy érzi, összeegyeztethetetlen saját erkölcsi meggyőződésével. Sok jel arra utal, hogy valamikor régen történt valami közte és Sheridan között. A kiképzéseken számtalan náció képviselteti magát, köztük a Pak’ma’rák is, akik annyira kellemetlen népség, hogy mindenki messziről elkerüli őket, ezért remekül beválnak majd titkos üzeneteket továbbító futárként. Byron két telepatája megérkezik Garibaldihoz, hogy felkészüljenek különleges feladatukra. Az egyik oktató szerint Lennier túl nagy odaadással vesz részt a kiképzéseken, nagy valószínűséggel azért, hogy Delennt elkápráztassa…
Csak felhasználó férhet hozzá
6. A kapitány titka (Strange Relations)
Lochley-ről kiderül, hogy valamikor Sheridan felesége volt, de kapcsolatuk nem tartott sokáig, mert mindketten uralkodni akartak a másik felett. Múltjuk azonban megmagyarázza egymásba vetett feltétlen bizalmukat, még akkor is, ha a polgárháború alatt ellentétes oldalon harcoltak. Bester érkezik az állomásra a nem regisztrált telepatákért. Garibaldi rá akar támadni, de Lochley közbelép és zárkába vezetteti Garibaldit. Végül a kapitánynak köszönhetően 60 napig rendeződik a telepaták helyzete. Delenn rábeszéli G’Kar-t, hogy legyen Londo testőre.
Csak felhasználó férhet hozzá
7. A lélek titkai (Secrets of the Soul)
Kétszáz évente egyszer egy üstökös jelzi a Halottak Ünnepének kezdetét, mely lehetőséget teremt arra, hogy az emberek kapcsolatba lépjenek azokkal, akik nemrégiben mentek el. Így találkozhatunk Lochley fiatalkori barátnőjével, Zoe-val, aki öngyilkos lett, mielőtt Lochley a hadsereghez került volna. Kosh az egyik visszatérő lélekkel üzen Sheridan-nek, Morden szerint pedig Lennier arra van kárhoztatva, hogy elárulja a rohamosztagosokat, s hamarosan meg fog halni. Rajtuk kívül még két híres mulattató, Rebo és Zooty is meglátogatja az állomást.
Csak felhasználó férhet hozzá
8. A holtak napja (Day of the Dead)
A centaurik vezetője különös, ismeretlen idegen lények hatalmába kerül, akik azt állítják magukról, hogy sok közös van bennük és Londóban, és ezt bizonyítandó már megakadályoztak egy Londo elleni merényletet. Byron tisztességtelen célokra használva a telepaták képességeit megpróbálja a Szövetséget megvesztegetni, hogy egy olyan csillaghoz jusson, ahol a népe hosszú távra berendezkedhet. Sheridan és társai most Byron letartóztatását követelik, miközben Lyta és néhány békés társa elzárkózott az egyik szektorban, hogy ott várják meg, míg elcsendesednek az indulatok.
Csak felhasználó férhet hozzá
9. A vakok királysága (In the Kingdom of the Blind)
Byron lázadó telepatái fegyverekhez jutnak, és megtámadják a bázis embereit. Azt hiszik, hogy mindezt Byron védelmében teszik, és meg sem fordul a fejükben, hogy egész egyszerűen gyilkolnak Byron nevében. Lochley kérésére Bester és néhány könyörtelen telepata érkezik az állomásra, hogy elszállítsák a telepeseket. Folytatódnak a titokzatos támadások a szövetségesek ellen, és a rajtaütések szervezői igyekeznek hamis bizonyítékokkal egymásnak ugrasztani a tagállamokat, de Sheridan mindent megtesz azért, hogy megakadályozza a viszálykodást?
Csak felhasználó férhet hozzá
10. A telepaták tragédiája (A Tragedy of Telepaths)
Byron valamikor Bester pártfogoltja volt, de hamar rájött, hogy a telepaták az erőszaknál nemesebb célokra is használhatják kivételes képességeiket, s ekkor elhagyta őket. Most, hogy Bester katonái legyőzték Byront és embereit, Byron és a telepesek saját maguk ellen fordítják fegyvereiket. A telepaták földi központját ismeretlen erők bombázzák, akik Byron emlékére hivatkoznak. Garibaldi minden igyekezete ellenére sem tud bosszút állni Besteren?
Csak felhasználó férhet hozzá
11. A főnix feltámadása (Phoenix Rising)
Garibaldi egyre jobban az ital rabjává válik, s ez teljesen alkalmatlanná teszi feladatainak ellátására. Bár úgy tűnik, tudatosult benne, hogy komoly problémái vannak, még nem vette a bátorságot, hogy erről szóljon is valakinek. Mialatt G'Kar Londoval a Centauri Prime-on járt, valaki betört a szállására, és ellopta a könyvét. G'Kar írása kevesebb, mint egy hónap alatt olyan népszerűségre tett szert, hogy minden valószínűség szerint hamarosan kelendőbb lesz, mint G'Quon Könyve. Narnok százai most szentként tisztelik G'Kart, és sokan a Babylon 5-re zarándokolnak, hogy meghallgassák a beszédét.
Csak felhasználó férhet hozzá
12. Drázi földön (The Ragged Edge)
Franklinnek felajánlják, hogy vállalja el a xenobiológiai kutatások vezetését Dr Benjamin Kyle helyett, aki úgy tervezi, hogy az év végén visszavonul. Franklin szeretné az új kinevezését arra használni, hogy folytassa a csillagközi betegségek kutatását. A Szövetség tagállamai hivatalosan megegyeztek abban, hogy bojkottálják néhány termék (kábítószerek, biológiai fegyverek) forgalmazását, de sokan közülük csempészeket bérelnek fel a tiltott áru szállítására
Csak felhasználó férhet hozzá
13. A hadtest az anyánk, a hadtest az apánk (The Corps is Mother, the Corps is Father)
A Corps-ok félelmetes erejének egyik titka, hogy az emberek azt hiszik, semmi nem mehet tönkre az ő világukban. A Psi Corps rendelkezik egy teherhajó flottával, amit annak idején űrhajók szállítására használtak, s a flotta létezéséről a Corps-okon kívül senki nem tud. A teherhajók későbbi rendeltetése egyenlőre mindenki előtt ismeretlen. A Psi Corps katonái tudnak védekezni a meglehetősen felkészületlen lázadók támadása ellen. Félelmetes hírükhöz hozzájárul az a tény is, hogy kegyetlen bosszút állnak minden földlakón, aki akár csak egy telepata vesztét is okozza.
Csak felhasználó férhet hozzá
14. Meditáció a túlvilágról (Meditations on the Abyss)
Delenn tanácsára Lenniert részt vesz egy Fehér Csillag kiképzésen. A hajó kapitánya természetesen mit sem sejt arról, hogy Lennier valójában azért jelentkezett a gyakorlatokra, hogy bizonyítékot keressen a centaurik részvételére a Szövetség elleni támadásokban. Franklin, a többi narnhoz hasonlóan G'Kar könyvét olvassa, és teljesen a hatása alá kerül. Londo Vir-t választja ki a következő centauri nagykövetnek a Babylon 5-re, ami nyilvánvalóan azt is jelenti, hogy a Szövetségben is ő lesz a képviselőjük. A draziak is úgy vélik, hogy a centauriknak köze volt a teherhajók elleni támadásokhoz, ezért megpróbálják Londo szállását lehallgatni.
Csak felhasználó férhet hozzá
15. A sötétség leple alatt (Darkness Ascending)
Lennier vette észre először, hogy a kentaurik civil brakiri hajókra támadnak. Sheridan és Delenn előtt ezt egy felvétellel igazolni is tudja, mire ők összehívnak egy gyűlést, melyen a kentaurik kivételével minden szövetséges részt vesz. A kentaurik eközben arra kérik Londót, hogy tisztázza őket a támadások vádja alól, mert szerintük ezekért valójában a narnok tehetők felelőssé. Lyta üzletet köt G'Karral, melynek értelmében némi ellenszolgáltatás reményében kezükre adja a lázadó telepaták genetikai kódját. Garibaldinak többször kell megküzdenie azzal a rossz érzéssel, hogy egyre kevésbé lehet számítani rá. Bár megpróbál leszokni az ivásról, úgy tűnik a kísértésnek nem tud ellenállni...
Csak felhasználó férhet hozzá
16. Hadiállapot (And all My Dreams, Torn Asunder)
A Szövetség hivatalosan is hadat üzen a centauriknak. Londo és G'Kar visszatér a Centauri Prime-ra, ahol mindkettejüket bebörtönzik, mert Londo ellenszegül a kormányzó utasításának és nem hagyja, hogy G'Kart letartóztassák. Zack leleplezi Garibaldi titkolt alkoholizmusát, de beleegyezik abba, hogy hagyjanak időt neki a probléma megoldására. Garibaldi részegeskedése azonban egyre súlyosabb áldozatokat követel: amellett, hogy felelőssé tehető néhány haláleset miatt, komoly szerepe van a háború kitörésében, hiszen elmulasztotta figyelmeztetni Sheridan-t a centaurik tevékenységéről...
Csak felhasználó férhet hozzá
17. A drázik titka (Movements of Fire and Shadow)
A háborúban a Fehér Csillag flotta komoly károkat szenved, ezért Sheridan arra kéri Delenn-t, hogy szerezze meg a Szürke Tanácstól az új hajók építéséhez szükséges engedélyt és technológiát. Delenn-t és az őt kísérő Lennier-t útközben megtámadják a centaurik, s szinte porrá zúzzák az űrhajójukat. Hamarosan kiderül, hogy a centauri hajókat az árnyak által kifejlesztett automata pilóták vezetik. A szövetségesek nem egységesek a háborúval kapcsolatban. A kormányzó, aki valójában az árnyak szövetségeseinek befolyása alatt áll, teljesen védtelenné teszi a Centauri Prime-ot a támadásokkal szemben, amikor az ott állomásozó haderőt egy hamis veszély elhárítására elküldi a bolygóról és kikapcsolja az automata védelmi rendszert...
Csak felhasználó férhet hozzá
18. A kentaurik bukása (The Fall of Centauri Prime)
Sheridan túl későn érkezett és már nem tudta megakadályozni, hogy a Szövetségesek támadást indítsanak a Centauri Prime ellen. Bár G'Kar biztos abban, hogy a Narn nép soha nem fog megbocsátani a kentauriknak azért, amit tettek, ő maga megbocsát Londónak. A Darkh-ok megzsarolják Londót, akit hamarosan a kentaurik császárává koronáznak. A kentaurik megmentik Delenn-t és Lennier-t, és Sheridan-hez viszik őket. A szövetségesek kártérítést követelnek a háború okozta veszteségekért, és ez meglehetősen érzékenyen érinti a válságos helyzetben lévő kentauri gazdaságot.
Csak felhasználó férhet hozzá
19. Minden ami összeköt (The Wheel of Fire)
Sheridan felfüggeszti Garibaldit egy időre, hogy az végleg szakíthasson káros szenvedélyével. A Narn kormány mindent megtenne azért, hogy G'Kar-t visszaszerezze, még arra is képesek, hogy a Babylon 5-t megfenyegessék. G'Kar ugyan nem szívesen térne haza, de tudja, hogy az a tisztelet és csodálat, ami őt körülveszi, javára szolgálhat annak az üzenetnek, amit közvetíteni akar a népe felé. Sorozatos támadások érik a Psi Corps különféle létesítményeit, és a támadók minden alkalommal ugyanazt az üzenetet hagyják hátra: "Emlékezz Byronra!" Lyta egyre több ember feletti befolyásra tesz szert, így hamarosan letartóztatják...
Csak felhasználó férhet hozzá
20. A távozók dala (Objects in Motion)
Garibaldi helyére Tessa Holloran-t nevezik ki a Szövetségbe, aki akkor csatlakozott a Mars kormányzatához, amikor az függetlenné vált a Földtől. Az elszakadás ellenére azonban a Föld szinte lehetetlenné teszi az önálló gazdálkodás beindítását a Marsnak, így Sheridan felajánlja, hogy létrehoz egy olyan alapítványt, ami minden földi befolyástól mentes. Garibaldit és Lise-t, akik időközben összeházasodtak, orvgyilkosok segítségével megpróbálják megöletni. Lyta és G'Kar megkezdi közös kalandozásukat a távoli vidékek csillagai között...
Csak felhasználó férhet hozzá
21. A kehely (Objects at Rest)
Minbaron elkészül a szövetségesek főhadiszállása, és Sheridan Delenn-nel beköltözik az új helyre. G'Kar Ta'Lon-t nevezi ki utódjaként a Babylon 5-ön, Franklin pedig Dr. Hobbs-t javasolja a kutatólaboratórium leendő vezetőjének, mert úgy gondolja, hogy szerteágazó tapasztalatai és elkötelezettsége érdemessé teszik erre. Lochley és Sheridan egyetértenek abban, hogy Tessa Holloran remekül bevált a titkosszolgálat vezetőjeként, és elfogadják, hogy nem akar a kormány minbari központjához csatlakozni. Garibaldi átveszi az Edgars Industries vezetését, és a legmerészebb hangú kritikusokból válogatja össze a vezetőséget.
Csak felhasználó férhet hozzá
22. Az utolsó nap (Sleeping in Light)
2281. David, Sheridan és Delenn fia kiképzésen vesz részt, de szülei kifejezett kérésére nem részesülhet semmiféle különleges elbánásban. Lorien jóslata beteljesedik: Sheridan meghal. Ivanovát, akit tábornokká léptettek elő, s a Földön dolgozott, Sheridan halála után kinevezik a rohamosztagosok parancsnokává. Garibaldinak, aki még mindig Lise-zel él a Marson, lánya születik. Azok után, hogy a szövetségesek főhadiszállását áttették Minbar-ra, a Babylon 5 gyakorlatilag feleslegessé vált, s mert túl sokba kerül a fenntartása, végül is megsemmisítik...
Csak felhasználó férhet hozzá

Saját feltöltés, jelszó nincs.
 
Danton55Dátum: Szerda, 2023-08-23, 21:42 | Üzenet # 2
Pincér
Csoport: Felhasználó
Üzenetek: 275
Állapot: Offline
Köszönöm szépen, olyan jó lesz újra átélni az egész történetet! smile
 
Fórum » Tagok feltöltései » Sorozatok » Babylon 5 5. évad: Minden ami összeköt - 1994 (amerikai, sci-fi sorozat, DVDRip.XviD.Hun)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

Copyright MyCorp © 2024
Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben



Ulti (974), manwest (10861), grabacs (7336), szekelyjoe (4476), tgz56 (4511), hosis (7332), Nándi (10044), Angelo (10289), alaron (12411), bblaha44 (15407), lacus2689 (29619), peepee (30461), vidocq911 (30476), jancsi9656651 (32920), laszlo_leblanc (35771), szomigy (36115), gabriella-fazekas (37389)