Főoldal | Regisztráció | Belépés Üdvözöllek Vendég | RSS




  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » Tagok feltöltései » Sorozatok » Babylon 5 3. évad: Ahonnan nincs visszatérés - 1994 (amerikai, sci-fi sorozat, DVDRipXviD.Hun)
Babylon 5 3. évad: Ahonnan nincs visszatérés - 1994
grabacsDátum: Péntek, 2023-03-10, 11:04 | Üzenet # 1
Pincér
Csoport: Feltöltő
Üzenetek: 5971
Állapot: Offline
Babylon 5 3. évad: Ahonnan nincs visszatérés -
(Babylon 5 (Point of No Return)) 1994

színes, szinkronizált, amerikai, sci-fi sorozat, DVDRipXviD.Hun
2260



rendezők: Menachem Binetski, Richard Compton
írta és forgatókönyv: J. Michael Straczynski
producer: John Copeland
ügyvezető producerek: Douglas Netter, J. Michael Straczynski
zene: Christopher Franke
operatőr: John C. Flinn III, Fred V. Murphy
vágók: Skip Robinson, Suzanne Sternlicht, David W. Foster, Kathie Burr, Lisa M. Citron, Robert L. Sinise
szereplő-válogatás: Mary Jo Slater, Fern Champion, Mark Paladini, Steve Brooksbank

szereplők:
Bruce Boxleitner (John J. Sheridan) Haás Vander Péter
Jerry Doyle (Michael Garibaldi) Rosta Sándor
Mira Furlan (Delenn) Papp Györgyi
Richard Biggs (Dr. Steven Franklin) Galbenisz Tomasz
Bill Mumy (Lennier) Sótonyi Gábor
Tracy Scoggins (Elizabeth Lochley) Kókay Annamária
Stephen Furst (Vir) Balázsi Gyula
Jeff Conaway (Zack Allen) Mikula Sándor
Patricia Tallman (Lyta Alexander) Závodszky Noémi
Peter Jurasik (Londo Mollari) Bácskai János
Andreas Katsulas (G'Kar) Horányi László

2260-ban járunk, a Babylon 5-ön, egy öt mérföld hosszú, űrállomáson. A Babylon 5 semleges központként üzemel, ahol a különböző bolygók lakói megoldhatják egymás közötti konfliktusaikat. Az űrállomás kapitánya John Sheridan, aki fáradságot nem ismerve igyekszik megőrizni az emberiség és a többi bolygó közötti békét. Legénységének vezető beosztású tagjai: Susan Ivanova, a helyettese, Michael Garibaldi, a hajó biztonsági főnöke és Dr. Steven Franklin, a hajó orvosa.

B5 s03e01 Az új űrhajó
Méret: 348 MB
Hossz: 00:43:44
Video: Xvid 576x320 23.976fps 975kbps [V: mpeg4, yuv420p, 576x320, 975 kb/s]
Audio: MP3 44100Hz mono 127kbps [A: mp3, 44100 Hz, mono, 127 kb/s]



1. Az új űrhajó (Matters of Honor)
Sheridan kapitány személyesen köszöni meg Kosh-nak, a vorlon nagykövetnek, hogy megmentette az életét egy centauri bombától. Így Kosh kénytelen megmutatni igazi alakját. A Babylon 5-re érkezik Endawi, a földi titkosügynök, aki a gonosz árnyékok ügyében vizsgálódik. Sheridan engedélyével kikérdezi a személyzetet, és megmutatja a legelső árnyék űrhajó felvételét, amelyet egy Babylon 5 harci gép felrobbanása előtt készítettek. Sheridan állítja, hogy sosem látta a hajót. Mollari viszont, aki szövetségre lépett az árnyékokkal, azt mondja, látta a hajót álmában.
Csak felhasználó férhet hozzá
2. Egy fanatikus őrült (Convictions)
Robbanás történik az Alvilágban, ahol a Babylon 5 illusztris utasai tartózkodnak. Egy második robbanás pedig éppen akkor rázza meg az űrállomást, amikor Delenn visszatér a Minbariról. Szerencsére nem sérül meg. G'Kar és Londo egymás népét vádolja a támadással. Ezekután egy újabb robbanás miatt ketten beszorulnak egy szállítóalagútba. Sheridan vezetésével hamarosan megtalálják a tettest, aki azzal fenyegetőzik, hogy van egy még nagyobb bombája, amellyel az egész űrállomást a levegőbe repítheti...
Csak felhasználó férhet hozzá
3. Küzdelmes hétköznapok (A Day in the Strife)
Két küldött érkezik a Narnról, Na'Far és testőre, Ta'Lon. Na'Far lesz az új nagykövet, de előtte még vissza kell vinnie G'Kart a bolygóra. Sheridan ez utóbbit nem akarja engedélyezni, de Na'Far bevallja, hogy a centaurik megtorlást helyeztek kilátásba a Babylon 5 fedélzetén maradó bármely narnon. Garibaldi közben észreveszi, hogy Dr. Franklin furcsán viselkedik. Kiderül, hogy stimuláló szereket használ, hogy több műszakot is végigdolgozhasson egyvégtében.
Csak felhasználó férhet hozzá
4. A fekete rózsás gyilkos (Passing trough Getesemane)
Lyta Alexander, a telepata visszatér a Babylon 5-re, hogy segítsen Kosh-nak. Mindenki meglepetten hallja, hogy ellátogatott a rejtélyes Vorlon bolygóra. Franklin rutinvizsgálata megállapítja, hogy Lyta jobb egészségi állapotban van, mint mikor elment. Közben Edward, a nemrég érkezett földi papok egyike elárulja, hogy szörnyű rémálmai voltak, és hogy úgy gondolja, a saját múltjából származnak. Kiderül, hogy valaha gyilkos volt, akinek személyiségátültetésen kellett résztvennie.
Csak felhasználó férhet hozzá
5. A hatalom hangja (Voices of Authority)
Draal, a különös és rejtélyes teremtmény megérkezik a Babylon 5-re, hogy részt vehessen a Titkos Szövetség gyűlésén. A szövetséget az árnyékok elleni harc sikeressége érdekében hozták létre. Draal a saját bolygóján egy ősrégi szuperszámítógéppel dolgozik, amely információkat tartalmaz a régen élt, első fajról, akik sokszor harcoltak már az árnyékok ellen. A földi békeminisztérium közben egy politikai tanácsadót küld a hajóra, mert nem bíznak Sheridan döntéseiben.
Csak felhasználó férhet hozzá
6. Ördögi por (Dust to Dust)
Bester, a telepatikus Psi Corps tagja megjelenik a Babylon 5-ön, mert egy illegális drogkereskedőt keres. A kereskedő egy Dust nevű veszélyes szerrel foglalkozik, amely lehetővé teszi használója számára, hogy behatoljon más agyába és egy pillanat alatt átélje annak egész addigi életét. Természetesen a szer a katonaság számára lehet nagyon értékes. Sheridan és Ivanova attól fél, hogy Bester felhatalmazás nélküli agyleolvasásokat fog végrehajtani...
Csak felhasználó férhet hozzá
7. A parazita (Exogenesis)
Marcus és Franklin egy kis idegen parazita által okozott haláleseteket vizsgál ki. Ehhez le kell menniük a hajón található alvilágba is, ahol az ott élők egyre nagyobb számban fertőződnek meg. Megtudják, hogy az idegen életforma lényei a vindrizik, akik más létformák testét használják arra, hogy megőrizzék és átadhassák összes tudásukat és tapasztalatukat. Nem minden élőlény reagál pozitívan a parazita támadására, és aki kiveti magából, mert nem akarja átvenni a vindrizik tudását, az meghal.
Csak felhasználó férhet hozzá
8. Üzenet a földről (Messages From Earth)
Dr. Mary Kirkish, a földi archeológus üzen Sheridannak, hogy évekkel ezelőtt egy lezuhant árnyék űrhajót fedezett fel a Marson. Utána pedig tanúja volt, hogy egy másik árnyék űrhajó megpróbálta kimenekíteni onnan a túlélőket. Garibaldi is a Marson szolgált akkor és bevallja, hogy ő vizsgálta a helyszínt annak idején, és hogy bizonyítékot talált arra nézve, hogy a Psi Corps is ott járt. Nemrég Kirkish talált egy lezuhant űrhajót a Ganymedén, a Jupiter egyik holdján is, de a földi kormány egyes tisztviselői titoktartásra kötelezték őt. Az ügy kezd egyre titokzatosabbá válni.
Csak felhasználó férhet hozzá
9. Ahonnan nincs visszaút (Point of No Return)
Clark, a földi erők parancsnoka bejelenti, hogy katonai parancsnokság alá kerül minden Föld által irányított terület, és feloszlatja a szenátust. Sheridan kénytelen bejelenteni, hogy a Babylon 5 is katonai irányítás alá került, mire lázadás tör ki a hajón. Az egyik összecsapás során Vir megmenti Lady Morella életét, aki a volt centauri császár özvegye.
Csak felhasználó férhet hozzá
10. Az ütközet (Severed Dreams)
Sheridan megtudja, hogy bajtársa, Hague ezredes halott, egy, a Földi szövetséggel való konfrontáció során ölték meg. Közben az a szörnyű hír járja, hogy az árnyékok minden olyan világot megsemmisítéssel fenyegetnek, amely nem köt szövetséget velük. Amikor a Mars kormánya nem hajlandó megadni magát a Föld önkényuralmának, Clark elnök támadást indít ellenük. Clark megpróbálja leállítani a Csillagközi sajtót is, nehogy hadjáratot indítsanak ellene. Delenn elutazik a Minbarra, hogy visszautasítsa a tanács semlegességi szándékát. Rábeszéli a tanács öt tagját, hogy csatlakozzanak a Föld elleni szövetséghez. Sandra Hiroshi, egy űrhajó kapitánya arra figyelmezteti Sheridant, hogy a Föld támadásra készül a Babylon 5 ellen.
Csak felhasználó férhet hozzá
11. A minbarik rituáléja (Ceremonies of Light & Dark)
Miután a Babylon 5 függetlenné vált a Földtől, az éjszakai megfigyelőket kiszállítják az űrhajóról. Egy megfigyelő azonban marad, és majdnem meggyilkolja Sheridant. Egyik társa beszéli le róla, azzal, hogy várjon egy alkalmasabb időpontra. Helyette azonban ölje meg Delennt, amiért rábeszélte a Minbarikat, védjék meg a Babylon 5-öt. Egy csapat segítségével el is rabolják Delennt, Lenniert és Lenannt. Sheridan és Ivanova megpróbálja lokalizálni a terroristák búvóhelyét, és különböző trükköket alkalmaznak a túszok kiszabadítására, s arra, hogy ne kelljen teljesíteni a banditák követeléseit.
Csak felhasználó férhet hozzá
12. Vir üzelmei (Sic Transit Vir)
Az új minbar-centauri összekötő tiszt, Vir szimpatizál a háborútépte narnokkal. Amikor Ivanova kérdőre vonja, vajon miért áramlott annyi narn a Babylon 5-re az elmúlt pár napban, Vir elárulja, hogy főleg olyan nőket és gyerekeket költöztetett ide, akik megsérültek a centauri támadás alatt. Vir különböző világokban kezeltette, majd ide telepítette őket, amikor újra egészségesek lettek. Londo azonban nem tud semmit az egészről.
Csak felhasználó férhet hozzá
13. Egy elkésett avaloni utazó (A Late Delivery from Avalon)
Londo nem hajlandó felkérni a centauri kormányt, hogy ismerjék el a Babylon 5-öt, mint független államot. G'kar, a volt narn nagykövet azonban szívesen segít megvédeni az űrállomást. Sheridan bejelenti a Babylon egyezség létét, ami kimondja, hogy háború esetén a Babylon 5-öt béketárgyalások helyszíneként, semleges területnek kell elfogadni. A Nem Csatlakozott Világok Szövetségének szóvivőjének megválasztják a drazi nagykövetet. Marcus és Franklin közben találkozik egy furcsa jövevénnyel, aki középkori lovagi öltözetben kardot hord az oldalán, és azt állítja, ő a legendás Arthur király. Mivel nincs nála semmilyen azonosítási okmány, DNS-tesztet akarnak végezni rajta...
Csak felhasználó férhet hozzá
14. Fájdalmak hajója (Ship of Tears)
Sheridan vészjelzést észlel, és nehezen bár, de engedélyezi fő ellenségének, Besternek, hogy a Babylon 5 fedélzetére lépjen. Bester azt állítja hogy az árnyékok elárasztották a Földet, és Clark elnöknek minden döntését egyeztetnie kell velük. Bester állítólag tudja, hogy egy nagy fegyverszállítmányt kapnak az árnyékok a földről, s ezt meg kell semmisíteni. Sheridan el is foglalja az ellenséges hajót. A fedélzeten több száz elrabolt telepatát találnak, köztük Bester volt szeretőjét, Carolynt. A nő gyermeket vár Bestertől...
Csak felhasználó férhet hozzá
15. Kosh halála (Interludes and Examinations)
Morden, a gonosz árnyékok összekötője követeli Londótól, mondja meg, miért csak ilyen visszafogott centauri katonai kampányt folytatott. Morden fenyegetőzik, de Londo nem ijed meg tőle. Az összekötő erre megmérgezi Londo szeretőjét. Londo nem tudja, ki volt a tettes, és pont Mordent kéri meg, segítsen megtalálni a gyilkost. Franklin doktor kábítószerfüggő, ezt azonban nem hajlandó beismerni, csak akkor, amikor majdnem végzetes balesetet okoz egy operációnál. Ekkor beismer mindent, és lemond főorvosi tisztéről.
Csak felhasználó férhet hozzá
16. Végtelen háború 1. rész (War Without End I.)
Garibaldi a 14-es szektort vizsgálja. Itt tűnt el a Babylon 4 annak idején. Sinclair nagykövet visszatér a Babylon 5-re, mert kapott egy ősrégi üzenetet. Az üzenetet Delenn is megkapta, aki elmagyarázza, hogy ezer évvel ezelőtt a minbarik és a vorlonok úgy győzték le az árnyékokat, hogy visszarepítették az időben a Babylon 4-et, és katonai támaszpontnak használták. Amikor a Babylon 4 nemrég újra megjelent, az árnyékok megpróbálták megsemmisíteni. Ha viszont ezt megteszik, akkor a Babylon 5 történelme is megszűnik, azaz mindannyian végzetes bajba kerülnek...
Csak felhasználó férhet hozzá
17. Végtelen háború 2. rész (War Without End II.)
Sheridant hibás időgépe 17 évvel előre vitte a jövőbe. A kapitányt rögtön őrizetbe veszik. Londo, a centauri birodalom új császára tartja őt fogva, aki egy romba dőlt országot irányít. Londo Sheridant hibáztatja birodalma pusztulásáért, de később felajánlja neki, és az öreg Delenn-nek is, hogy szabadon bocsájtja őket, ha segítenek neki. Amikor elengedi őket, Sheridan visszakerül az időben a Babylon 4-re...
Csak felhasználó férhet hozzá
18. Vándorlások (Walkabout)
Sheridan sejti, hogyan lehetne legyőzni az árnyékokat, ezért összehívja a hajó személyzetét. Elmagyarázza, hogy szerinte az árnyékok érzékenyek a telepatikus interferenciára, ezért ezzel legyőzhetők. A múlt tapasztalataiból ítélve úgy tűnik, hogy a telepaták rövid időre védekezésre képtelenné tudják tenni az árnyék szállítóhajókat, így Sheridanék könnyen meg tudják semmisíteni őket. Ebben nagy segítségére lehet a hajó telepatája, Lyta Alexander is. Delenn beleegyezik, hogy minbari telepatákat hozzanak a fedélzetre. G'Kar azonban hiába próbálja meggyőzni katonai összekötőjét arról, hogy adjon egy narn harci űrhajót az akcióhoz.
Csak felhasználó férhet hozzá
19. Az elveszett szektor (Grey 17 Is Missing)
Mivel kevés a telepata a hajón, Ivanova megpróbálja megtalálni Franklint. A doktor annak idején sok telepatának segített megszökni a Psi Corps-ból, ezért megkéri, árulja el, most azok hol vannak. Delenn megszerzi a Vadászok vezetésének jogát. Azonban Minbari riválisa, Neroon, aki a harcos kasztból származik, megfenyegeti őt. Azt mondja, Delenn meghal, ha nem adja át őneki a Vadászok vezetését. Lennier meggyőzi Marcust, hogy vívjon meg Neroonnal, így megvédhetik Delennt. Egy brutális harc során Neroon majdnem megöli Marcust, de végül átengedi a vezetést Delenn-nek.
Csak felhasználó férhet hozzá
20. Nincs menedék (And The Rock Cried Out, No Hiding Place)
A Babylon 5-re egy centauri előkelőség, Virini érkezik, Refa katonai parancsnok kíséretében. Virini azt reméli, sikerül megbékítenie Londót Refával. Londo azt hiszi, Refa volt a felelős Londo szeretőjének meggyilkolásáért. Ezenkívül Londo már kitervelte, hogy úgy juthat előre a centauri előkelőségek ranglétráján, ha bajba keveri Refát. Londo ráveszi Virt, régi segítőjét, hogy kényszerítse G'Kar-t, térjen vissza a Narn-ra. G'Kar a hajón biztonságban volt, bárhol máshol viszont érvényes rá a centaurik halálos ítélete. Refa persze azonnal a nyomába ered, hiszen saját maga szeretné elkapni G'Kar-t. Londo terve sikeresen működik...
Csak felhasználó férhet hozzá
21. Árnyak tánca (Shadow Dancing)
Sheridanék aggasztó híreket hallanak. Az árnyékok rengeteg menekültet visznek egy közös szektorba. Delenn meggyőzi a Nem Elkötelezett Világok Ligáját, hogy adjon katonai segítséget az árnyékok ellen. Sheridan pedig parancsot ad Ivanovának és Marcusnak, hogy a Fehér Csillaggal utazzanak az érintett szektorba, és nézzenek körül. Sajnos bajba kerülnek, amikor egy árnyék szállítóhajóval találkoznak. Marcus rögtön megtámadja, mert sejti, hogy a hajó azonnal jelezné az árnyék hadihajók felé, hogy idegen tolakodott a szektorba...
Csak felhasználó férhet hozzá
22. Z'ha'dum (Z'ha'dum)
Sheridant meglátogatja egy furcsa látogató a múltból. Veszélyes küldetésre invitálja őt, amelynek során Sheridan megismeri az árnyékok származását és céljait. Londo híreket kap a Centauriról, melyekből megtudhatja saját politikai karrierjének alakulását. A Babylon 5 parancsnoka most Ivanova, és a legénység felkészülten várja az árnyékok támadását...
Csak felhasználó férhet hozzá

Saját feltöltés, jelszó nincs.
 
Danton55Dátum: Szerda, 2023-08-23, 21:41 | Üzenet # 2
Pincér
Csoport: Felhasználó
Üzenetek: 275
Állapot: Offline
Köszönöm szépen, olyan jó lesz újra átélni az egész történetet! smile
 
Fórum » Tagok feltöltései » Sorozatok » Babylon 5 3. évad: Ahonnan nincs visszatérés - 1994 (amerikai, sci-fi sorozat, DVDRipXviD.Hun)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

Copyright MyCorp © 2024
Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben



Ulti (974), manwest (10861), grabacs (7336), szekelyjoe (4476), tgz56 (4511), SZIGO (4929), buckoka3778 (6131), viktorksa (6982), hosis (7332), ang747 (7541), dimi (8673), Nándi (10044), Angelo (10289), alaron (12411), soltiferi4906 (13520), bblaha44 (15407), lacylla (24915), averzo543953 (27540), tcsabesz72 (29263), lacus2689 (29619), peepee (30461), vidocq911 (30476), consumens68 (30631), petekaba (32486), jancsi9656651 (32920), tom102 (33505), bohock1988 (35766), laszlo_leblanc (35771), torokszultan040 (35797), szomigy (36115), ferikk (37067), gabriella-fazekas (37389), akosszabo814 (37436)