Főoldal | Regisztráció | Belépés Üdvözöllek Vendég | RSS




  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » Tagok feltöltései » Sorozatok » Babylon 5 2. évad: Árnyékharcosok - 1994 (amerikai sci-fi sorozat, DVDRipXviD.Hun)
Babylon 5 2. évad: Árnyékharcosok - 1994
grabacsDátum: Péntek, 2023-03-10, 11:00 | Üzenet # 1
Pincér
Csoport: Feltöltő
Üzenetek: 5971
Állapot: Offline
Babylon 5 2. évad: Árnyékharcosok -
(Babylon 5 (The Coming Of Shadows)) 1994

színes, szinkronizált, amerikai sci-fi sorozat, DVDRipXviD.Hun
2259



rendezők: Menachem Binetski, Richard Compton
írta és forgatókönyv: J. Michael Straczynski
producer: John Copeland
ügyvezető producerek: Douglas Netter, J. Michael Straczynski
zene: Christopher Franke
operatőr: John C. Flinn III, Fred V. Murphy
vágók: Skip Robinson, Suzanne Sternlicht, David W. Foster, Kathie Burr, Lisa M. Citron, Robert L. Sinise
szereplő-válogatás: Mary Jo Slater, Fern Champion, Mark Paladini, Steve Brooksbank

szereplők:
Bruce Boxleitner (John J. Sheridan) Haás Vander Péter
Jerry Doyle (Michael Garibaldi) Rosta Sándor
Mira Furlan (Delenn) Papp Györgyi
Richard Biggs (Dr. Steven Franklin) Galbenisz Tomasz
Bill Mumy (Lennier) Sótonyi Gábor
Tracy Scoggins (Elizabeth Lochley) Kókay Annamária
Stephen Furst (Vir) Balázsi Gyula
Jeff Conaway (Zack Allen) Mikula Sándor
Patricia Tallman (Lyta Alexander) Závodszky Noémi
Peter Jurasik (Londo Mollari) Bácskai János
Andreas Katsulas (G'Kar) Horányi László

2259-ben járunk, a Babylon 5-ön, egy öt mérföld hosszú, űrállomáson. A Babylon 5 semleges központként üzemel, ahol a különböző bolygók lakói megoldhatják egymás közötti konfliktusaikat. Az űrállomás kapitánya John Sheridan, aki fáradságot nem ismerve igyekszik megőrizni az emberiség és a többi bolygó közötti békét. Legénységének vezető beosztású tagjai: Susan Ivanova, a helyettese, Michael Garibaldi, a hajó biztonsági főnöke és Dr. Steven Franklin, a hajó orvosa.

B5 s02e01 Az új parancsnok
Méret: 348 MB
Hossz: 00:43:45
Video: Xvid 640x352 23.976fps 975kbps [V: mpeg4, yuv420p, 640x352, 975 kb/s]
Audio: MP3 44100Hz mono 127kbps [A: mp3, 44100 Hz, mono, 127 kb/s]



01. Az új parancsnok (Points of Departure)
Mindenki meglepődik, amikor Sinclair kapitányt visszaküldik a Földre és utódjává John Sheridant nevezik ki. Az új parancsnok kinevezését nagyon ellenzik a Minbarik, mert tizenkét évvel korábban ő volt a felelős egy minbari őrjárat megsemmisítéséért. Michael Garibaldi, a biztonsági főnök kritikus állapotban van, mert egyik segédje hátba lőtte, amikor a Földi Szövetség elnöke elleni gyilkossági kísérletet próbálta meghiúsítani. Az új századpilóta, Warren Keffer kénytelen egy Tragati harcihajó támadásával szemben megvédeni az űrállomást.
Csak felhasználó férhet hozzá
02. Felfedezések (Revelations)
A Centauri nagykövete, Londo Mollari egyre inkább Morden, az árnyékemberek ügynökének elkötelezettje lesz. Ezért megtámad egy narn katonai bázist, és tízezrek halnak meg. A narn nagykövet, G'Kar rájött arra, hogy egy, a világ peremén élő népcsoport újra megjelent a színen, és fel akarja szítani a régi ellentéteket a világ népei között. G'Kar kéri a tanácsot, hogy vizsgálják ki az ügyet, amíg nem késő. Franklin doktor közben megmenti Garibaldi életét, aki visszaemlékszik, hogy egyik segédje felelős azért, hogy ő majdnem meghalt. Így a férfit kötelességük visszaküldeni a Földre. Csakhogy a visszaúton eltűnik...
Csak felhasználó férhet hozzá
03. Az árnyak geometriája (The Geometry of Shadows)
A Babylon 5-ön megjelennek a rejtélyes technomágusok. Mollari sikere egyre nagyobb népe körében azóta, hogy megsemmisítette a narn katonai bázist. Sheridan kapitány kinevezi Ivanovát parancsnoknak, és rögtön veszélyes küldetést is bíz rá: neki kell megoldania a drazi néppel kapcsolatos problémákat. Garibaldi felépül a lőtt sebe okozta betegségből, és azon gondolkodik, vajon elfogadja-e Sheridan kapitány ajánlatát...
Csak felhasználó férhet hozzá
04. Egy távoli csillag (A Distant Star)
Sheridan kapitány régi barátja, Maynard érkezik a Babylon 5-re. Maynard a csapatával és űrhajójával, a Cortezzel az univerzum még ismeretlen részeit térképezi fel. Munkája során aggasztó dolgokat tapasztal, az univerzum peremén különös, leírhatatlan sötét alakokat vettek észre. Sheridan majdnem úgy dönt, velük tart, és otthagyja kapitányi állását, de végül meggondolja magát. A Cortez folytatja útját, majd a 900-as szektorban furcsa robbanás történik, és az űrhajó a hiperűrben ragad. Sheridan kapitány fogja a vészjeleket, és úgy dönt, megpróbálja azt, ami még senkinek sem sikerült: visszahozza az űrhajót a hiperűrből.
Csak felhasználó férhet hozzá
05. Végtelen sötétség (The Long Dark)
Egy régi földi űrhajó dokkol a Babylon 5-ön. A fedélzeten egy férfi holttestét találják, a hibernálókamrában pedig a feleség fekszik, aki már 100 éve alszik ott. Franklin doktor feléleszti a nőt, Cirrust, aki még nem látott földönkívüli idegent, és nehéz hozzászoknia az új életkörülményekhez. Amikor először találkozik G'Karral, rémisztő képek bukkannak elő emlékezetéből. Franklin megpróbálja értelmezni az emlékeit, hogy megtudhassa, kik ölték meg a nő férjét.
Csak felhasználó férhet hozzá
06. Pókháló (Spider in the Web)
Talia Winters, a telepata találkozik régi barátjával, Taro Isogi-val, aki segít neki tárgyalni a Mars konglomerátummal. Nem sokkal később Isogit meggyilkolják, és Talia tanúja lesz a gyilkosságnak. Sheridan kikérdezi Taliát, vajon mi célja lehetett Isoginak, igaz-e, hogy a marsi felkelőknek akart pénzzel segíteni. Talia azonban állítja, hogy ez nem igaz, Isogi békés megoldást akart a Mars problémájára. Kiderül, hogy a férfit Abel Horn, a Mars Felszabadítása nevű szervezet fanatikusa ölte meg, aki most Taliát is meg akarja gyilkolni. Garibaldi vállalja, hogy megvédi a lányt, és romantikus kapcsolat szövődik köztük.
Csak felhasználó férhet hozzá
07. Rokonlelkek (Soul Mates)
Londo boldog, mert a császár engedélyezte, hogy elváljon két feleségétől, és csak azt tartsa meg, amelyik a legkedvesebb neki, vagyis Timovot. Garibaldinak meggyőződése, hogy Talia Winter volt férje gonosz céllal érkezett a Babylon 5-re. Stoner azt állítja, hogy ő az egyetlen, akit önként elengedtek a Psi hadtestből, mert elvesztette a szükséges telepatikus képességét. El akarja vinni Taliát magával, mert őt is ki akarja menteni a hadtestből.
Csak felhasználó férhet hozzá
08. Agyfürkészők (A Race Through Dark Places)
Bester, a Psi hadtest nyomozója - aki illegális telepaták után nyomoz - érkezik a Babylon 5-re. A törvény szerint minden emberi telepatának regisztrálva kell lennie a Psinél, de vannak olyanok is, akik nincsenek nyilvántartva. Bester és Talia megpróbálja elkapni őket, de Bester életét veszti, Taliát pedig túszul ejtik, majd meggyőzik, hogy a Psi hadtestnél elharapózott korrupció megkérdőjelezi Talia jövőjét is...
Csak felhasználó férhet hozzá
09. Árnyékharcosok (The Coming of Shadows)
Az idős Centauri császár látogatást tesz a Babylon 5-ön. G'Kar dühös Sheridan kapitányra, amiért felengedte a hajóra népe ellenségét. Sheridan viszont megpróbálja meggyőzni G'Kart, hogy békés tárgyalásokkal rendezze a háborúskodást. G'Kar titokban gyilkosságot tervez a császár ellen. Közben Londo a hatalmát próbálja növelni a rejtélyes árnyékok segítségével, és megszerez egy újabb narn bázist. A császár meghal, mielőtt véleményt mondhatna az ügyről, a miniszterelnököt pedig meggyilkolják Londo emberei.
Csak felhasználó férhet hozzá
10. Apa és fia (GROPO's)
A Babylon 5-öt elárasztja 25000 gropo, vagyis fegyveres katona. Bár mint béketeremtő csapat jelennek meg, titkos céljuk egy közeli bolygó elfoglalása. A katonák parancsnoka, Richard Franklin ezredes, Franklin doktor apja. Franklin ezredes azonnal felújíttatja a Babylon 5 védelmi és támadó rendszerét, ami nem nagyon tetszik Sheridannak, hiszen a Babylon 5 mégiscsak egy békefenntartó állomás. Franklin doktornak sincs könnyű dolga, hiszen homlokegyenest ellentétes nézeteket vallanak apjával. A katonák több kisebb működési zavart okoznak a hajón és Delenn nagykövet is bajba kerül miattuk...
Csak felhasználó férhet hozzá
11. Egyedül az éjszakában (All Alone in the Night)
Sheridan kapitány az egyik közeli szektorban hajt végre kutatómunkát, amikor elrabolja egy idegen faj. Ivanova parancsnok és Delenn nagykövet kiszabadítja az idegen hajóról, és felrobbantják azt. Mivel Delenn megváltoztatta külsejét, gyanút ébreszt a minbari tanácsban. Ki is zárják onnan és helyette egy harcost, Neroont választják be. Sheridant felkéri közvetlen főnöke, Hague ezredes, hogy vizsgálja ki a volt földi elnök, Santiago meggyilkolását. Az elnökgyilkosság mögött nagyobb összeesküvés gyanítható...
Csak felhasználó férhet hozzá
12. Áldozatok (Acts of Sacrifice)
Egy rejtélyes faj, a lumati képviselői jelentkeznek a Babylon 5-ön, azzal a céllal, hogy csatlakozhassanak a Földi Szövetséghez. Ivanova parancsnok megmutatja nekik azt a helyet, ahol az állomás hajléktalanjait helyezték el. A lumatiknak még ez is tetszik, és aláírják a csatlakozást. A narnok és a centaurik viszonya igen feszült. A centaurik ártatlan narn állampolgárokat támadnak meg. Se a Földi Szövetség, se Minbar nem akar segíteni, mert félnek, hogy részrehajlással vádolják majd őket.
Csak felhasználó férhet hozzá
13. A vadász és a vad (Hunter, Pray)
Cranston, a földi különleges ügynök érkezik a Babylon 5-re, és Dr. Everett Jacobs-ot keresi, az orvost, aki a meggyilkolt Santiago elnököt kezelte. Cranston szerint az orvos olyan katonai információkat szerzett meg az elnöktől, amelyek - ha kitudódnak - veszélyeztethetik a Föld biztonságát. Sheridan gyanítja, hogy az elnök meggyilkolása katonai puccshoz vezethet. Megtudja egy informátortól, hogy az orvost másért keresik: bizonyítéka van az összeesküvésre, ezért akarják megölni.
Csak felhasználó férhet hozzá
14. Mindent a becsületért (There All the Honor Lies)
Egy ismeretlen tolvaj ellopja Sheridan kapitány kommunikátorát. A kapitány a nyomába ered, és egy mellékfolyosón harcba keveredik egy minbari harcossal. Kénytelen megölni azt, mert az életére tör. A földiek egyetértenek a minbarikkal abban, hogy bíróság elé kell állnia Sheridannak. Hiába bizonygatja, hogy önvédelem volt, egy minbari tanú azt állítja, ő látta, hogy az ellenfél nem fenyegette meg a kapitányt. A minbari nagykövet viszont tudja, hogy a kapitány nem öl ok nélkül...
Csak felhasználó férhet hozzá
15. Egyenes adásban (And Now For a Word)
Cynthia Torqueman, az egyik nemzetközi hírcsatorna riporternője érkezik a Babylon 5-re. Mialatt ott tartózkodik, új konfliktus támad a narnok és a centaurik között. A riporternő kihasználja az alkalmat, és interjút készít a két nép nagykövetével. A két nagykövet előadja saját, előítéletektől sem mentes álláspontját, és ismerteti a narn-centauri ellentét történetét. Cynthia ezek után megpróbálja lencsevégre kapni a hajó személyzetét is...
Csak felhasználó férhet hozzá
16. Kettős párbaj (Knives)
A Babylon 5 a Szürke szektort vizsgálja, ahol állítólag szellemek járnak. Sheridan egy holttestet fedez fel, amelyből hirtelen átszáll a lélek Sheridanba. A kapitánynak ezután látomásai lesznek, egy szörnyről, majd a felesége űrhajójáról, amely felrobbant. Garibaldi felfedezi, hogy a holttest egy kereskedőé volt, aki átutazott a 14-es szektoron, ahol furcsa tér-idő-jelenségek is megtörténnek...
Csak felhasználó férhet hozzá
17. Fenyegető árnyak (In the Shadow of Z'ha'dum)
Sheridan kapitány megpróbálja kideríteni, mi történt azon a kutatóhajón, amelyen odaveszett az egész legénység, többek között saját felesége is. Garibaldi segítségével kinyomozza, hogy a Babylon 5-ön van egy gyanús túlélő, a Centauri bolygóról származó Morden. Sheridan minden törvényt figyelmen kívül hagyva előkeríti Mordent, és órákon keresztül vallatja. Az ember állítja, hogy nem emlékszik semmire, mert a robbanástól elvesztette az eszméletét. Sheridan azonban tudja, hogy hazudik, és reménykedni kezd, hogy felesége mégis életben van.
Csak felhasználó férhet hozzá
18. Ősi legenda (Confessions and Lamentations)
A markabok közül négyen hirtelen meghalnak és Dr. Franklin nem tudja, mit tegyen. Lazarenn, a markabok orvosa tagadja, hogy tudná, milyen betegségről van szó. Azonban amikor találkoznak egy markab űrhajóval, amelyen a legénység minden tagja meghalt, nem tagadhatja tovább, hogy gyógyíthatatlan betegségről, megállíthatatlan járványról van szó. A markab vezetők szándékosan nem vesznek tudomást róla, és erre utasítják Lazarenn-t is. Ám Dr. Franklin elhatározza, hogy megmenti a markabokat...
Csak felhasználó férhet hozzá
19. Megosztott hűség (Divided Loyalties)
Lyta Alexander, egy titkos forradalmi szervezet embere - amely a Psi Corps ellen harcol - érkezik a Babylon 5-re. Lyta elmagyarázza Sheridannak, hogy új technikát fejlesztett ki a Psi Corps, amelynek segítségével egy ember lelkét észrevétlenül át lehet vinni egy másik emberbe. Amikor azonban elmondják neki a titkos jelszót, a rejtőző lélek átveszi az irányítást. Lyta szerint a Psi Corps kémet küldött a hajóra, és a kém valamelyik vezető tisztségviselőben rejtőzik, lehet az is, hogy Sheridanban.
Csak felhasználó férhet hozzá
20. Alkonyati ütközet (The Long, Twilight Struggle)
Draal a segítségét ajánlja fel Sheridan kapitánynak. A narnokat Mollari "barátainak" segítségével megtámadják.
Csak felhasználó férhet hozzá
21. Az inkvizítor eljövetele (Comes The Inquisitor)
G'Kar most már civilként próbálja az ellenállási mozgalmat vezetni a centaurik ellen. Bár elvágtak minden kommunikációs lehetőséget a hazájával, azért megpróbál fegyvereket csempészni oda. Garibaldi úgy dönt, segít neki, és egy fegyvercsempészt szervez be az akcióba...
Csak felhasználó férhet hozzá
22. Amikor leszáll az éj (The Fall of Night)
A centaurik - sikeres inváziójuk után - a drazik és a pakmarák világát támadják meg. Sheridan egyelőre tehetetlen az ügyben. A Földi Szövetség végre küld egy képviselőt a Békeügyi Minisztériumból. A képviselő azonnal beszélni kíván Mollarival, és a leigázott világok nagyköveteivel. Majd tárgyal Sheridannal, akinek kifejti különös álláspontját...
Csak felhasználó férhet hozzá

Saját feltöltés, jelszó nincs.
 
Danton55Dátum: Szerda, 2023-08-23, 21:41 | Üzenet # 2
Pincér
Csoport: Felhasználó
Üzenetek: 275
Állapot: Offline
Köszönöm szépen, olyan jó lesz újra átélni az egész történetet! smile
 
Fórum » Tagok feltöltései » Sorozatok » Babylon 5 2. évad: Árnyékharcosok - 1994 (amerikai sci-fi sorozat, DVDRipXviD.Hun)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

Copyright MyCorp © 2024
Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben



Ulti (974), csucsuka (3072), franetti (3080), grabacs (7336), tgz56 (4511), Keltamedve (4640), SZIGO (4929), tom74 (5823), buckoka3778 (6131), gabo1 (6259), dominooo (7254), jmos (7270), hosis (7332), Zsuzsaanna0168 (8341), oszinteorult (9828), Angelo (10289), Jolán100 (12475), madarka78 (12770), mitosz (14728), fejo-f1 (14811), posi (17578), kellyatti (19119), bluhekk (21174), silles966 (22501), lacylla (24915), averzo543953 (27540), ego101 (28623), szabolcscsincsak (28628), tcsabesz72 (29263), lacus2689 (29619), vargasanyi (30591), ivan65 (30812), hzs730501 (32026), Maris2602 (33426), salfayistvan (34544), stevet6389 (35869), erkmellar (35984), petesistvan1973 (36065), zoltannagybalazs (36396), bcsaba93 (36670), vargavcs (36752), ferikk (37067)