Főoldal | Regisztráció | Belépés Üdvözöllek Vendég | RSS




  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » Tagok feltöltései » Sorozatok » Babylon 5 1. évad: Baljós előjelek - 1994 (amerikai sci-fi sorozat, DVDRipXviD.Hun)
Babylon 5 1. évad: Baljós előjelek - 1994
grabacsDátum: Péntek, 2023-03-10, 10:55 | Üzenet # 1
Pincér
Csoport: Feltöltő
Üzenetek: 5971
Állapot: Offline
Babylon 5 1. évad: Baljós előjelek -
(Babylon 5 (Signs and Portents)) 1994

színes, szinkronizált, amerikai sci-fi sorozat, DVDRipXviD.Hun
2258



rendezők: Menachem Binetski, Richard Compton
írta és forgatókönyv: J. Michael Straczynski
producer: John Copeland
ügyvezető producerek: Douglas Netter, J. Michael Straczynski
zene: Christopher Franke
operatőr: John C. Flinn III, Fred V. Murphy
vágók: Skip Robinson, Suzanne Sternlicht, David W. Foster, Kathie Burr, Lisa M. Citron, Robert L. Sinise
szereplő-válogatás: Mary Jo Slater, Fern Champion, Mark Paladini, Steve Brooksbank

szereplők:
Bruce Boxleitner (John J. Sheridan) Haás Vander Péter
Jerry Doyle (Michael Garibaldi) Rosta Sándor
Mira Furlan (Delenn) Papp Györgyi
Richard Biggs (Dr. Steven Franklin) Galbenisz Tomasz
Bill Mumy (Lennier) Sótonyi Gábor
Tracy Scoggins (Elizabeth Lochley) Kókay Annamária
Stephen Furst (Vir) Balázsi Gyula
Jeff Conaway (Zack Allen) Mikula Sándor
Patricia Tallman (Lyta Alexander) Závodszky Noémi
Peter Jurasik (Londo Mollari) Bácskai János
Andreas Katsulas (G'Kar) Horányi László

2258-ban járunk, a Babylon 5-ön, egy öt mérföld hosszú, űrállomáson. A Babylon 5 semleges központként üzemel, ahol a különböző bolygók lakói megoldhatják egymás közötti konfliktusaikat. Az űrállomás kapitánya John Sheridan, aki fáradságot nem ismerve igyekszik megőrizni az emberiség és a többi bolygó közötti békét. Legénységének vezető beosztású tagjai: Susan Ivanova, a helyettese, Michael Garibaldi, a hajó biztonsági főnöke és Dr. Steven Franklin, a hajó orvosa.

B5 s01e01 Harckészültség
Méret: 346 MB
Hossz: 00:42:05
Video: Xvid 640x368 25fps 948kbps [V: mpeg4 advanced simple profile, yuv420p, 640x368, 948 kb/s]
Audio: Dolby AC3 48000Hz stereo 192kbps [A: ac3, 48000 Hz, stereo, 192 kb/s]



01. Harckészültség (Midnight on the Firing Line)
A narn faj hosszú ideje folytat harcot a centaurik ellen, és fogytán az utánpótlásuk. Elhatározzák, hogy utolsó erejükkel megsemmisítenek egy komoly centauri ellátó bázist, így időt nyerhetnek a készleteik feltöltésére. A centaurik azonban megtudják a tervet, és Londo Mollari nagykövet vezetésével végső csapást mérnek a narnokra. Londo maga is ellenzi ugyan a szörnyű kimenetelű hadműveletet, de nem tehet semmit főnökei ellen. G'Kar, a narn nagykövet kénytelen távozni a Babylon 5-ről, de megesküszik, hogy visszatér...
Csak felhasználó férhet hozzá
02. A lélekvadász (Soul Hunter)
Sinclair parancsnok egy meghibásodott űrhajóból kiment egy földönkívülit, és az űrállomáson helyezi el. Ám Delenn nagykövetasszony felismeri az idegenben a rettegett Lélekvadászt, aki arról híres, hogy magához gyűjti a haldokló földönkívüliek lelkét, mielőtt azok megtalálnák az örök nyugalmat.
Csak felhasználó férhet hozzá
03. Bíbor akták (Born to the Purple)
A Babylon 5-ön állomásozó Centauri nagykövet, Londo Mollari halálosan beleszeret a gigantikus űrközpont egyik egzotikus táncosnőjébe. Szerelmük gyakran elvonja a figyelmét kötelességének teljesítéséről. Sinclair parancsnok nagyon rossz szemmel nézi, hogy Londo késve érkezik egy fontos egyeztető tárgyalásra a Narn nagykövettel.
Csak felhasználó férhet hozzá
04. A fertőzés (Infection)
Dr. Franklin (Richard Biggs) korábbi mentora, dr. Hendricks, magával hoz néhány titokzatos organikus tárgyat, amelyeket nemrég talált az Ikkara-7-en. A 48 órás karanténban lenne a helyük, de dr. Hendricks segédje, Nelson a vámbiztost megölve becsempészi azokat.
Csak felhasználó férhet hozzá
05. Az álomparlament (Parliament of Dreams)
Az intergalaktikus béke érdekében vallási fesztivált rendeznek a Babylon 5-ön. Minden nemzet küld képviselőket, akik bemutatják népük vallási szokásait. Közben kiderül, hogy a narni nagykövet egyik politikai ellensége felbérelt ellene egy bérgyilkost. A gyilkos a fesztivál vendégei között van - és egyelőre mindenki egyformán gyanús.
Csak felhasználó férhet hozzá
06. Agyháború (Mind War)
Szövetségi katonaszökevény érkezik a Babylon 5-re. A fiú kivételes telepatikus képességekkel rendelkezik, ezért számos pszichológiai kísérletet végeztek rajta pszichés képességeinek továbbfejlesztésére különleges drogok és gyógymódok segítségével. A hadsereg különmegbízottakat állít a nyomába, mert azt gondolják, hogy a fiú hadititkokat készül kiszolgáltatni földönkívüli ellenséges hatalmaknak.
Csak felhasználó férhet hozzá
07. Elszabadult indulatok (The War Prayer)
Shaal Mayan, Delenn régi barátnője, meglátogatja őt az állomáson. Miután elhagyja Delenn lakosztályát, elindul a sajátja felé a zöld szektoron keresztül, de ismeretlen alakok hasba szúrják és megjelölik; súlyosan megsérül.
Csak felhasználó férhet hozzá
08. A múlt kísértetei (And the Sky Full of Stars)
Tíz évvel ezelőtt, a Föld és a Minbar között háború dúlt. Jeffrey Sinclair-t, aki jelenleg a Babylon 5 parancsnoka, rémálmok gyötrik a sorsdöntő Vonal Csata (Battle of the Line) miatt. Ebben a végső hősies küzdelemben az ifjú Sinclair akaratlanul minbari csapdába vezette a raját. A csatában a legtöbb földi hajó megsemmisült Sinclair-én kívül. Huszonnégy órával később a minbarik váratlanul megadták magukat a Földnek. Sajnálatos módon Sinclair nem emlékszik arra, hogy mi történt vele az alatt a 24 óra alatt, mert eszméletlen volt.
Csak felhasználó férhet hozzá
09. Halálhozó (Deathwalker)
Furcsa, komor idegen érkezik a Babylon 5-re. A Narn nagykövet szárnysegédje, Na'Toth azon nyomban tiltakozni próbál. Kiderül, hogy évekkel korábban, a bolygóközti háború alatt Jha'dur, a hírhedt tudós és egyben háborús bűnös mészárolta le Na'Toth családját. Az űrállomás új vendégét akkoriban csak úgy emlegették: a halálhozó.
Csak felhasználó férhet hozzá
10. Hívők (Believers)
Dr. Franklin (Richard Biggs) megpróbálja megmenteni egy haldokló földönkívüli kisgyerek életét. A fiú szülei azonban nem engedélyezték az életmentő műtétet, mert az összeegyeztethetetlen a vallásukkal.
Csak felhasználó férhet hozzá
11. Túlélők (Survivors)
A Földi Szövetség elnöke és kísérete egy vadonatúj kikötő átadása alkalmából a Babylon 5 űrállomásra látogat. Ám percekkel az avatás előtt egy robbanás megsemmisíti az építkezés nagy részét, és többeket megsebesít. Az ügy kivizsgálására a Babylon 5-re érkezik az Elnök biztonsági szolgálatának vezetője, és rögtön konfliktusba keveredik a helyi biztonsági főnökkel, Garibaldival.
Csak felhasználó férhet hozzá
12. Bármi áron (By Any Means Necessary)
Tragikus kimenetelű baleset történik a Babylon 5 egyik túlzsúfolt kikötőjében: számítógépes hiba következtében egy Narn áruszállító űrhajó a dokknak ütközik. A dokk megsérül, egy munkás meghal. Az áldozat bátyja a Földi Szövetség által teremtett méltatlan munkakörülményeket és az elavult felszerelést hibáztatja a sajnálatos eseményért.
Csak felhasználó férhet hozzá
13. Baljós előjelek (Signs and Portents)
Amikor a Babylon 5 űrállomás közelében ismeretlen támadók kirabolnak és megsemmisítenek néhány teherszállító űrhajót, Sinclair parancsnok utasítja Ivanova parancsnokot és Garibaldi biztonsági főnököt, hogy készüljenek fel egy esetleges támadásra.
Csak felhasználó férhet hozzá
14. A vér szorítója (TKO)
Az űrállomás biztonsági főnökéhez, Garibaldihoz látogatóba érkezik a Földről régi barátja, Walker Smith. Walker profi bokszolói pályafutásának egykor az vetett véget, hogy nem volt hajlandó elvállalni egy lefizetett mérkőzést. Most azért érkezett a Babylon 5-re, hogy ő lehessen az első ember, aki ringbe száll a hírhedt Mutai mérkőzésen.
Csak felhasználó férhet hozzá
15. Grál (Grail)
A Szent Grálról azt tartják, hogy az a Világegyetem urának ivókelyhe, amit évszázadok óta keresnek mindazok, akiknek az emberiség sorsának megváltoztatása a célja. Aldous Gajic is a Grál nyomában van. A Föld elfelejtett szentélyei után az összes létező galaxist is fel akarja kutani. Most azért érkezett a Babylon 5-re, hogy a különböző idegen népek nagyköveteivel tárgyaljon lehetőségeiről.
Csak felhasználó férhet hozzá
16. Fürkésző szemek (Eyes)
A földi titkosszolgálat "Fürkésző szemek" becenevű ügynöke a Babylon 5-re érkezik. Küldetésének célja, hogy az űrállomás parancsnokságának lojalitásáról tegyen jelentést. Kísérője egy katonai szakértő, aki genetikai úton kifejlesztett telepatikus képességekkel rendelkezik. Ivanova parancsnok nem hajlandó alávetni magát a telepata kutatásának, mert úgy érzi, senkinek nincs joga a gondolataiban kutatni. Sinclair parancsnok megígéri Ivanovának: megpróbálja elhalasztani a vizsgálatot.
Csak felhasználó férhet hozzá
17. A harcos hagyatéka (Legacies)
Sinclair parancsnok legnagyobb meglepetésére minbari hadihajó érkezik a Babylon 5-re. Érdeklődésére az űrállomáson tartózkodó minbari nagykövet, Delenn elmagyarázza: a minbarik harcos törzsének tisztjei Shai Alit Neroon vezetésével végiglátogatják a Galaxis minbari-lakta állomásait, hogy nagy nemzeti hősük, Branmer ravatalát bemutassák. Sinclair engedélyezi a küldöttek leszállását, annak ellenére, hogy emlékeztetik saját összecsapására Branmerrel, a néhány évvel korábbi - a Földi Szövetség és Minbar közötti - nagy háború idején.
Csak felhasználó férhet hozzá
18. Az ismeretlen hang I (A Voice in the Wilderness I.)
A Babylon 5 intergalaktikus űrállomás a lakatlan Epszilon 3 körüli pályán kering. Egy szép napon szeizmikus rezgésekre figyelnek fel az űrállomáson. Sinclair parancsnok a bolygóra küld egy geológust, hogy vizsgálja meg: egy esetleges vulkánkitörés kárt tehet-e az űrállomásban. Ám Dr. Tasaki űrkabinját tönkreteszi egy hirtelen kitörés, mely az Epszilon 3 felől érkezik...
Csak felhasználó férhet hozzá
19. Az ismeretlen hang II (A Voice in the Wilderness II.)
Az előző epizód folytatásában Sinclair parancsnok és Ivanova parancsnok-helyettes kimentenek egy kómában lévő, 500 éves Varn nevű idegent az Epszilon 3-ról, és a Babylon 5-re viszik. Kiderül: Varn volt az a lény, aki valaha az Epszilon 3 igen fejlett védelmi rendszerét működtette...
Csak felhasználó férhet hozzá
20. Az idő keresztútján (Babylon Squared)
Űrkabint lőnek ki a Babylon 5 űrállomásról, melynek küldetése az, hogy megvizsgáljon egy galaktikus energiaforrást. A kabint egyszer csak elnyeli valami fehér fény, a pilóta pedig meghal, miután az automata vezérlést beállította a visszaútra. Sinclair parancsnok és munkatársai megdöbbennek a boncolási jegyzőkönyv láttán: a pilóta belső szervei 100 évet öregedtek, miközben a külsején semmi változás nem látható...
Csak felhasználó férhet hozzá
21. Gyógyító erő (The Quality of Mercy)
Pszichopata gyilkost fognak el a Babylon 5 űrállomáson. Karl Muellert büntetése egy olyan speciális agymosás, amely eltörli személyiségének erőszakos oldalát és szelíd érzelmekkel helyettesíti azokat. Talia Winterst, az űrállomás bentlakó telepatáját kérik fel, vizsgálja át Mueller agyát a beavatkozás előtt, ám a lány, egy korábbi élménye miatt csak vonakodva vállalja a megbízatást.
Csak felhasználó férhet hozzá
22. A gubó (Chrysalis)
A Babylon 5 fedélzetén Londo Mollari, a centauri nagykövet G'Karral vitázik, egy határvitán a távoli 37-es kvadránsról. Londo frusztráltnak érzi magát G'Kar militarista logikája miatt, ezért átmenetileg elfogadja Morden és titokzatos "társai" segítségét. Egy meghatározatlan jövőbeli segítségért cserébe, Morden megígéri, hogy megoldja a narn problémát a 37-es kvadránsban, és lehetővé teszi Londonak, hogy az a sajátjának tulajdonítsa a sikert.
Közben Sinclair parancsnok és Catherine Sakai a házasságuk időpontján vitatkoznak és megkérik barátaikat, Michael Garibaldit és Susan Ivanovát, hogy vegyenek majd részt a szertartáson.
Csak felhasználó férhet hozzá

Saját feltöltés, jelszó nincs.
 
Danton55Dátum: Szerda, 2023-08-23, 21:41 | Üzenet # 2
Pincér
Csoport: Felhasználó
Üzenetek: 275
Állapot: Offline
Köszönöm szépen, olyan jó lesz újra átélni az egész történetet! smile
 
Fórum » Tagok feltöltései » Sorozatok » Babylon 5 1. évad: Baljós előjelek - 1994 (amerikai sci-fi sorozat, DVDRipXviD.Hun)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

Copyright MyCorp © 2024
Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben



Ulti (974), csucsuka (3072), franetti (3080), grabacs (7336), tgz56 (4511), Keltamedve (4640), SZIGO (4929), tom74 (5823), buckoka3778 (6131), gabo1 (6259), dominooo (7254), jmos (7270), hosis (7332), Zsuzsaanna0168 (8341), oszinteorult (9828), Angelo (10289), Jolán100 (12475), madarka78 (12770), mitosz (14728), fejo-f1 (14811), posi (17578), kellyatti (19119), bluhekk (21174), silles966 (22501), lacylla (24915), averzo543953 (27540), ego101 (28623), szabolcscsincsak (28628), tcsabesz72 (29263), lacus2689 (29619), vargasanyi (30591), ivan65 (30812), hzs730501 (32026), Maris2602 (33426), salfayistvan (34544), stevet6389 (35869), erkmellar (35984), petesistvan1973 (36065), zoltannagybalazs (36396), bcsaba93 (36670), vargavcs (36752), ferikk (37067)