Főoldal | Regisztráció | Belépés Üdvözöllek Vendég | RSS




  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » Tagok feltöltései » Sorozatok » Brown atya (Father Brown) 2016 5. évad TVRip XviD Hun (12) (színes, magyarul beszélő, angol krimisorozat, 52 perc)
Brown atya (Father Brown) 2016 5. évad TVRip XviD Hun (12)
vizipok3180Dátum: Vasárnap, 2018-08-19, 19:58 | Üzenet # 1
Pincér
Csoport: Feltöltő
Üzenetek: 858
Állapot: Offline
.
Brown atya (Father Brown) 2016 5. évad TVRip XviD Hun (12)



színes, magyarul beszélő, angol krimisorozat, 52 perc



rendező: Ian Barber Matt Carter Paul Gibson Dominic Keavey John Greening David Beauchamp
író: Gilbert Keith Chesterton
forgatókönyvíró: Rachel Flowerday Tahsin Guner Lol Fletcher Jude Tindall Kit Lambert Dan Muirden
zeneszerző: Debbie Wiseman
operatőr: Stuart Biddlecombe Al Beech Chris Preston Chris Watts Mark Southall
producer: Ceri Meyrick
vágó: Ian Collins Neil Roberts James Cole Simon Prentice Mike Mulliner James Hey Stephen Killick Louise Pearson


Brown atya: Mark Williams
Mrs. McCarthy: Sorcha Cusack
Lady Felicia: Nancy Carroll
Sid Carter: Alex Price
Sullivan nyomozó: Tom Chambers
Valentine felügyelő: Hugo Speer
Anne-Marie Adams: Josephine Butler
Susie Jasinski: Katarzyna Koleczek
Simeon Barnes: Barry Sloane
Norman Bohun: Sam Hoare
Kalon: Michael Maloney
Lady Margaret Galloway: Stella Gonet
Lucia Galloway: Flora Spencer-Longhurst
Clarence Clifton kapitány: Mark Dexter
Edwin Bloom: John Lightbody
Clive Trueman: Adrian Scarborough
Mallory felügyelő: Jack Deam
Rose Kane: Katie Griffiths
Henry Lee: Rob Jarvis
Annabelle Marcel: Oona Kirsch


A festői angol táj, a vidéki kúriák titkos kertjei olykor sötét bűnügyek helyszínei - ahogy Agatha Christie regényeiben, úgy G. K. Chesterton novelláiban is, akinek visszatérő hőse, Brown atya tíz vadonatúj történetben lép elénk. Brown atya szerény megjelenésű, de annál élesebb elméjű katolikus pap, aki minden epizódban egy-egy újabb bűnügyet old meg sajátos módszereit követve.

A Harry Potter-filmekből Arthur Weasleyként ismert Mark Williams alakítja a szerény megjelenésű, de annál élesebb elméjű katolikus papot, aki sok-sok év gyóntatói tapasztalatából páratlan képességre tett szert, hogy tetten érje az emberi szívet megrontó gonoszt. Brown atya minden epizódban egy-egy újabb bűnügyet old meg sajátos módszereit követve, és lépten-nyomon magára haragítva az ügyekben illetékes Valentine felügyelőt (Hugo Speer - A muskétások), aki hajlamos a kézenfekvő megoldásokat keresni, míg a derék tisztelendő képes a látszat mögé látni. Brown atya humorral és őszinte együttérzéssel keresi a bűnösöket, akikkel kapcsolatban a legfőbb célja nem a lebuktatásuk, hanem a jó útra térítésük.













General: Brown atyaS05E01.avi
Format: AVI at 1 773 kb/s
Length: 681 MiB for 53 perc 40 mp 960emp
Kódek azonosító: xvid
Video #0: xvid at 1 568 kb/s
Aspect: 856 x 480 (1.783) at 25.000 fps
Audio #0: MPEG Audio at 192 kb/s
Infos: 2 csatorna, 48,0 kHz






S05E01 rész: Jacob csillaga

Egy kanonok felügyeli Brown atya előkészületeit a karácsonyi szertartásra, a püspök ugyanis arról értesült, hogy a katolikus Frome herceg a faluban tett látogatása során részt fog venni az eseményen. Lady Felicia örömmel fogadja a herceget, aki az unokatestvére, és kastélyában látja vendégül feleségével és kisgyermekével együtt. A karácsony előtti partit, amelyen Mallory felügyelő is részt vesz, szörnyű hír zavarja meg: a herceg kisfiát elrabolták bölcsőjéből. Brown atya mindent megtesz, hogy karácsonyig megkerüljön a gyermek...




S05E02 rész: A Minótaurosz labirintusa

Lady Felicia unokahúga, Bunty az éjszaka közepén érkezik látogatóba hosszabb időre, mert botrányos életmódjával ezúttal komolyan sikerült magára haragítania az apját. Amíg Lady Felicia sürgős ügyben Londonba utazik, Brown atya és Mrs. McCarthy gondoskodnak Buntyról. Lady Malmort meghívja őket vacsorára, amelyen a fia, Bobby is részt vesz, akivel Bunty régi ismerősökként köszöntik egymást. Az este Bunty rajtakapja a szobalányt, amint az ő egyik stólájában illegeti magát, mire neki ajándékozza a ruhadarabot. Amikor másnap a szobalányt holtan találják, a stólán pedig vérnyomok, Malory felügyelő szemében Bunty az első számú gyanúsított..




S05E03 rész: Szentivánéj

A tiszteletes és az ifjú anglikán lelkész, Allsworthy szorgalmazzák, hogy Kembleford lelki vezetői egységesen lépjenek fel a boszorkányok és varázslók ellen.
Brown atya azt javasolja, kezdetnek hívják meg a pogány rítusok helyi követőit nyáresti vacsorára, hogy jobban megismerhessék egymást. Amikor a rendőrség bejelentést kap, hogy egy titkos szertartáson állítólag emberáldozatot végeztek, Mallory felügyelő is nyomozni kezd az ügyben, valóban annyira ártatlanok-e a boszorkányok, mint állítják.




S05E04 rész: A Chedworth-i Ciklon

Brown atya meglátogatja a Chadworth-i Ökölvívó Klubban pártfogoltját, Jeb Cornish-t, mikor azt látja, hogy az ifjú tehetséggel Dennis Nelson, a londoni gengszter éppen megbeszél egy bajnoki mérkőzést. Brown atya annak is tanúja lesz, amint egy lecsúszóban lévő bokszoló, Roy Tomkins magának is esélyt kér Nelsontól, aki visszautasítja. A Jeb és Roy közti edzőmeccsen az edző alkoholt érez Roy lehelletén, és kiteszi a szűrét. Amikor másnap Royt holtan találják a klub épületében, a talált vérnyomok miatt a rendőrség gyilkosságra gyanakszik, és Jeb az első számú gyanúsított.




S05E05 rész: Luca keze

Bunty és Brown atya Luciához mennek, hogy kiderítsék, kinek állhat érdekében ártani neki, ám kiderül, hogy Luciát brutálisan meggyilkolták, sőt a kezét is levágták. Bunty egy interjúban azt olvasta, hogy Lucia következő könyvében fel akarja fedni, kiről mintázta Lulu, a szadista szerető alakját, így a lány meg van győződve róla, hogy gyilkossági kísérlet történt. A merényletet fél szemmel túlélő Lucia felkeresi régi barátnőjét, Lady Ursulát, akitől pénzt kér készülő regényéhez, a visszautasításra pedig fenyegetéssel válaszol.




S05E06 rész: A sas és a csóka

Brown atya meglátogatja a börtönben Katharine-t, akit férje meggyilkolásáért halálra ítéltek. A nő meggyónja Brown atyának szeretőjének meggyilkolását is.
A papot köti a gyónási titoktartás, ezért csak annyit tehet, hogy meglátogatja Raymondot, aki éppen elköltözni készül a környékről. A férfi a pisztolyát egy dobozban az atyának adja, nehogy valami meggondolatlanságot csináljon vele. Nem sokkal később Brown atya, kerékpárján a pisztollyal, Mallory felügyelővel találkozik, aki egy névtelen telefonhívás riasztott a helyszínre.




S05E07 rész: A legapróbb dolgok

Brown atya egy különleges díjátadásra hivatalos: egy magas rangú rendőrtiszt lányát tüntetik ki azokért a makettekért, amelyeket segédeszköznek készített gyilkossági ügyek megoldásához; a rendezvényen ki is vannak állítva e hátborzongató babaházak, amelyek mind egy-egy gyilkosság tetthelyét ábrázolják a legapróbb részletességgel kidolgozva. Az eseményen jelen van Mallory felügyelő is, akinek kellemetlen találkozásban van része volt főnöke, Webb főfelügyelő személyében, akivel kölcsönösen nem szívelik egymást. Brown atya tanúja lesz, amint az egyik makett vizsgálata közben egy apró részlet láttán Webb főfelügyelőn a döbbenet lesz úrrá. Amikor nem sokkal később a főfelügyelőt holtan találják, a gyanú Mallory felügyelőre terelődik, akinek ráadásul még vérnyomot is találnak a kabátján.




S05E08 rész: A Bíbor Toll

Mrs. McCarthy örömmel fogadja keresztlánya váratlan látogatását, a fiatal lánynak azonban másnap reggelre hűlt helye, csupán egy levél és egy bíborszínű toll marad utána. Buntynak erről eszébe jut a Bíbor Toll nevű zártkörű szórakozóhely, ahol mindjárt nyomozni is kezd - táncosnőnek adva ki magát. Amikor az egyik öltözőben holtan találják az egyik táncosnőt, a gyanú a lengyel gondnokra terelődik, aki Brown atyától kér segítséget.




S05E09 rész: A lepkegyűjtő társa

Brown atya segélykiáltásra lesz figyelmes, amikor a kemblefordi mozgókönyvtárba igyekszik befizetni a késedelmi díjat: Ada, az asszisztens hívja, segítsen kiszabadítani a könyvtárosnőt, Mrs. Cartwrightot a rádőlt polc alól. Míg az asszony felépül kisebb sérüléseiből, a könyvtár vezetését Mrs. McCarthy veszi át. A Cartwright házaspár az éjszaka zajokat hall a házuk földszintjén található fotóműterem felől, és amikor a férj rátör a behatolóra, egy ütéssel a földre teríti. Csak ekkor ismeri fel a halottban segédjét, Lewist. Mallory felügyelő önvédelemből elkövetett emberölést állapít meg, Brown atya szerint az ügy azonban nem ilyen egyszerű... Főleg, amikor kiderül, hogy Lewist nem az ütés, hanem méreg ölte meg.




S05E10 rész: Az alkimista titka

Ambrose professzor Brown atyához fordul segítségért, mert úgy érzi, valaki a nyomában jár, amióta egy régi napló birtokába jutott, amely a gloucesteri egyetem építészétől származik. A napló szerint az épület az azt építtető alkimista titkát rejti, amelyhez egy rejtvény megoldásán keresztül nyílhat meg az út. Brown atya elkíséri a professzort az egyetemre Bunty és Mrs. McCarthy társaságában, ahol kiderül, hogy a professzor egyik tanítványa, Timothy is a rejtély megoldásán dolgozik. Timothy e célból kölcsönkérte a rektortól a ceremóniákhoz használt díszkulcsot, ezt azonban eltitkolja a professzor elől. Amikor nem sokkal később a fiatalembert holtan találják, a díszkulcs pedig Ambrose professzor szobájából kerül elő, Mallory felügyelő máris letartóztatja a súlyos öregkori dementiában szenvedő tudóst. Brown atya azonban meg van győződve...




S05E11 rész: A mások bűne

Miután Sidet kiengedik a börtönből, első dolga, hogy vásárol egy pisztolyt.
Brown atya megpróbálja megakadályozni, hogy valami ostobaságot csináljon azon a fogadáson, ahol a fiú védőügyvédjének bírói kinevezését ünneplik. Sid azzal vádolja a fiatal jogászt, hogy a bíróság elől elhallgatta azt a tanúvallomást, amely igazolta volna ártatlanságát. Amikor a jogászt nem sokkal később egy törött pezsgőspohárral a torkában holtan találják, a házigazda fiának vallomása alapján Sidet gyanúsítják a gyilkossággal. Brown atyára vár a feladat, hogy tisztára mossa Sid nevét mindkét bűnügyben, valaki azonban ezt mindenáron meg akarja akadályozni.




S05E12 rész: A vetélkedő csillagai

A BBC népszerű rádiós vetélkedője a faluházán veszi fel legújabb adását, amelynek versenyzői Mrs. McCarthy és Bunty lesznek.
A műsor stábja egy helyi panzióban száll meg, amelynek tulajdonosnője, Mrs. Rudge úgy érzi, igazságtalanul ejtették ki a vetélkedő selejtezőjében. Mrs. Rudge-nak mindenkihez van egy rossz szava, így amikor a panzióban kitört tűzben életét veszti, és Brown atya a kéményben szándékosan elhelyezett füstakadályra talál, bőségesen van gyanúsított, akinek oka lehetett a hölgy meggyilkolására. Nemsokára azonban az egyik gyanúsítottat is meggyilkolják...




S05E13 rész: A Tanganyika zöldje

Megyei vásárt tartanak Kemblefordban, ahol most nyüzsögnek a régiségek iránt érdeklődők és azok, akik nagy hasznot remélnek egy-egy értéktárgyuk eladásából. A helyszínre érkezik a híres régiségszakértő Wynford Collins is, akit Mrs. McCarthy mindjárt fel is keres felbecsültetni egy régi családi ékszert. A vásár látogatói között van Aldous Kemp és feketebőrű leánya, Grace is, akik nemrég érkeztek az afrikai Tanganyikából Angliába, ahol a lány orvosi tanulmányokat készül folytatni. Egy reggel az apát holtan találják a fogadóbeli szobájában, és amikor kiderül, hogy a halálát a Grace által beadott altató és a malária elleni gyógyszerének végzetes reakciója okozta, Mallory felügyelő a lányt gyanúsítja szándékos emberöléssel. Brown atya ellenben úgy véli, Grace nem lehetett a gyilkos, és a háttérben alighanem az ablak alatt talált gyarmati fegyver által rejtett titok áll...




S05E14 rész: Tűz az égen

Brown atya és Mrs. McCarthy meglátogatják az idős William Bayleyt, akit meglehetősen zavarodott állapotban találnak.
Nem sokkal később Bayley lánya, Charlotte a rendőrségen kér segítséget és elájul, mire a helyi kórházba viszik. Amikor egy fiatalember látogatóba érkezik a lányhoz, annak apja dühösen elzavarja. Brown atya a fiú nyomába ered, és kideríti, hogy ő Bayleyék kertésze, akit nemrégiben elbocsájtottak. Az éjjel William Bayley azzal hívja fel a rendőrséget, hogy földönkívüliek támadtak rá; másnap pedig holtan találják egy bezárt helyiségben. Míg a faluban megindul a pletyka a földönkívüliekről, Brown atya arra gyanakszik, hogy az áldozatot megmérgezték.




S05E15 rész: A vezeklő ember

Flambeau ezúttal gyilkosság vádjával kerül bíróság elé, miután üzlettársának felesége azt vallotta, hogy egy heves szóváltás után látta, amint a mestertolvaj a folyóba dobja férjének holttestét, amely később nem került elő. Mrs. McCarthy szerint a nő hazudik, a férje valójában nem is halt meg, és ezzel a hazugsággal akarnak megszabadulni Flambeau-tól. Brown atya ezzel szemben úgy véli, hogy a szélhámosság mögött Flambeau mesterkedése áll, aki lelki atyjaként Brown atyát kéreti magához a börtönbe. Bármilyen magabiztosan mozgatja is azonban Flambeau a szálakat, végül hiba csúszik a számításába...






 
spiccDátum: Szombat, 2021-12-18, 15:33 | Üzenet # 2
Pincér
Csoport: Felhasználó
Üzenetek: 654
Állapot: Offline
köszönöm!
 
Fórum » Tagok feltöltései » Sorozatok » Brown atya (Father Brown) 2016 5. évad TVRip XviD Hun (12) (színes, magyarul beszélő, angol krimisorozat, 52 perc)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

Copyright MyCorp © 2024
Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben



Ulti (974), apya (2542), grabacs (7336), fanfan (3677), tgz56 (4511), Keltamedve (4640), szpetike (4775), SZIGO (4929), margareth981 (6965), hosis (7332), Nándi (10044), navia (10588), Kiki70 (14319), lacylla (24915), benedekmarianna (29260), lacus2689 (29619), vargasanyi (30591), cube3576 (31799), kgergo17 (32126), 77lnagy77 (33458), kuruczlaszlo008 (34463), kgi2025thalia (34991), alexaxel (35129), maricsnoemi76 (35166), imola0 (36959), ferikk (37067)