színes, FELIRATOS, amerikai zenés életrajzi filmdráma, 134 perc, 1996
rendező: Alan Parker író: Tim Rice forgatókönyvíró: Tim Rice, Alan Parker, Oliver Stone producer: Andrew G. Vajna, Alan Parker, Robert Stigwood operatőr: Darius Khondji díszlettervező: Philippe Turlure jelmeztervező: Penny Rose zene: Andrew Lloyd Webber látványtervező: Brian Morris vágó: Gerry Hambling
Madonna (Eva Peron) Antonio Banderas (Che) Jonathan Pryce (Juan Peron) Olga Merediz (Blanca) Jimmy Nail (Magaldi) Victoria Sus (Dona Juana) Julian Littman (Juan testvére) Laura Pallas (Elisa) Andrea Corr (Peron szeretője)
Törékeny, szőke asszony áll egy hatalmas ország elnöki palotájának az erkélyén. Előtte százezres rajongó, zokogó tömeg, s ő könnyekkel a szemében búcsúzik: "Ne sírj értem, Argentína". Ő Evita Peron, a nő, aki hihetetlen mélységekből jött és hihetetlen magasra jutott. A nő, akit istenként imádtak, mert nem akart más lenni, mint egyszerű ember: bár a pompa lett az osztályrésze, nem felejtette el, mit jelent a nyomor.
Nagyon, de nagyon hálás vagyok ezért a filmért, köszönöm szépen. Tisztelettel szeretném megkérdezni, ehhez időzített feliratot esetleg nem tudsz-e, keresgéltem, de nem találtam sehol.