színes, szinkronizált amerikai filmdráma, 108 perc, 2007
rendező: Kirsten Sheridan írta: Paul Castro, Nick Castle forgatókönyvíró: Nick Castle, James V. Hart producer: Richard Barton Lewis ügyvezető producer: Louise Goodsill, Robert Greenhut, Ralph Kamp, Miky Lee, Lionel Wigram operatőr: John Mathieson jelmeztervező: Frank L. Fleming zene: Mark Mancina vágó: William Steinkamp
Freddie Highmore (Evan Taylor - 'August Rush') Keri Russell (Lyla Novacek) Jonathan Rhys Meyers (Louis Connelly) Terrence Howard (Richard Jeffries) Robin Williams (Maxwell 'Wizard' Wallace) William Sadler (Thomas Novacek) Marian Seldes (dékán)
A fiatal ír gitáros egy nap találkozik egy csellistával New Yorkban. A találkozásból egy gyermek fogan August Rush, ám a fiú árvaként nő fel. A különleges zenei tehetséggel megáldott gyermek tehetségét arra használja fel, hogy megkeresse szüleit. Egy nap, egy idegen Wizard nevű férfiban lel segítségre, így együtt indulnak útjukra...
Fájlnév: A szeretet szimfoniaja - August Rush 2007.avi Fájl mérete: 1,81 Gb.
[Film] Érvényes: Igen [AVI] Időtartam: 01:48:58 Film teljes: Igen
Szívet melengető felnőtt mese. Manipulatív, érzelmes eszközöket használ a rendező, de nekem ez kifejezetten jól esett a filmet nézve. A csodálatos zenék csak még örömtelibbé varázsolták az élményt. Az árvaházban nevelkedett kisfiú szülei keresésére indul, szíve csordultig van a muzsikával és szeretettel. Szívből jánlom a romantikus, családi mozik kedvelőinek. Általam nagyon kedvelt színészek játszottak a filmben (Jonathan Rhys-Meyers, Robin Williams, Keri Russell), s a gyerek szereplő előtt is le a kalappal, nevét érdemes megjegyezni: Freddie Highmore. Köszönöm a feltöltést!
Hozzáadva (2018-04-22, 19:54) --------------------------------------------- Agneta: nekem ez egyáltalán nem manipulativ, de értem mire gondolsz.
Az a baj, amikor TÉNYLEG hatni szeretnénk valakire, azt már annak tartjuk, hogy meg is történik.
De miért is? Mert elválik a hatás a ráhatásról.
Mert régen elveszettük azt a hatást - határt, amit gyakorolni lehetne a legegyszeűbb szinten.
Ez pedig az odafigyelés.
Lehet szeretetnek is mondani. NEkem egyszerűbb: odafigyelés a másikra.
De ehhez persze ismerni is kell a másikat!
Ennyi.
Hozzáadva (2018-04-22, 20:01) --------------------------------------------- Akkor tudsz hatni a másikra, ha ismered! Ez ilyen egyszerű. Ha nem ismered szerelmedet, vagy ellenségedet, akkor elveszett emberke vagy. Ennyi.