Főoldal | Regisztráció | Belépés Üdvözöllek Vendég | RSS
Oldal 1 / 11
Fórum » Filmek műfajok szerint » Ismeretterjesztő - Dokumentum » A repülés története (Histoire de l'aviation - ismeretterjesztő sorozat - 1977)
A repülés története
TibiOrNotTibiDátum: Szombat, 2016-11-26, 06:44 | Üzenet # 1
Pincér
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 9342
Állapot: Offline
A repülés története

Histoire de l'aviation / History of Aviationszínes és fekete-fehér szinkronizált francia ismeretterjesztő sorozat, 7*55 perc, 1977rendező: Daniel Costelle
forgatókönyvíró: Daniel Costelle
producer: Bernard Ferran
operatőr: Jean-Claude Larrieu
vágó: Jacques Decerf


IMDb Port FilmkatalógusForgács Péter (narrátor)Minden egy nagy álommal kezdődött. A repülés álmával. Az első gondolat a madarak reptének utánzása volt. Az első feltaláló akinek neve fennmaradt a festő óriás - Leonardo da Vinci volt. Sok vakmerő, sőt őrült próbálkozás, sok sikertelenség, sok emberáldozat előzte meg az első igazán sikeres akciót amely a repülés két úttörőjének, Wilbur és Orville Wrightnak a nevéhez fűződik. Saját tervezésű és készítésű gépük nagy újdonsága volt a motor. Ülésekkel nem rendelkezett, egy egyszerű csípőmozdulattal lehetett változtatni a szárnyak dőlésszögén. Gondos előkészületek után 1903 december 17-én Észak Karolinában a gép felszállt a levegőbe. Ez volt az első alkalom a világtörténelemben, hogy egy a levegőnél nehezebb szerkezet, pilótával a fedélzetén felszállt a földről. A Wright fivérek gépe, a Flyer azaz a "repülő" összesen 97 másodpercet repült, - de kiérdemelte a nevét. Hogy milyen út vezetett a Flyer-től a szuperszonikus Concorde-ig? Kiderül a sorozatból... Ifjúságom egyik kedvenc ismeretterjesztő sorozata... smile azzal a szinkronnal amivel akkor hallottam.
 
Fórum » Filmek műfajok szerint » Ismeretterjesztő - Dokumentum » A repülés története (Histoire de l'aviation - ismeretterjesztő sorozat - 1977)
Oldal 1 / 11
Keresés:

Copyright MyCorp © 2017
Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben