Minden egy nagy álommal kezdődött. A repülés álmával. Az első gondolat a madarak reptének utánzása volt. Az első feltaláló akinek neve fennmaradt a festő óriás - Leonardo da Vinci volt. Sok vakmerő, sőt őrült próbálkozás, sok sikertelenség, sok emberáldozat előzte meg az első igazán sikeres akciót amely a repülés két úttörőjének, Wilbur és Orville Wrightnak a nevéhez fűződik. Saját tervezésű és készítésű gépük nagy újdonsága volt a motor. Ülésekkel nem rendelkezett, egy egyszerű csípőmozdulattal lehetett változtatni a szárnyak dőlésszögén. Gondos előkészületek után 1903 december 17-én Észak Karolinában a gép felszállt a levegőbe. Ez volt az első alkalom a világtörténelemben, hogy egy a levegőnél nehezebb szerkezet, pilótával a fedélzetén felszállt a földről. A Wright fivérek gépe, a Flyer azaz a "repülő" összesen 97 másodpercet repült, - de kiérdemelte a nevét. Hogy milyen út vezetett a Flyer-től a szuperszonikus Concorde-ig? Kiderül a sorozatból... Ifjúságom egyik kedvenc ismeretterjesztő sorozata...azzal a szinkronnal amivel akkor hallottam.
Fájlnév: A repules tortenete E01-E07.mkv Fájl mérete: 7*850 Mb.
[Film] Érvényes: Igen [Matroska] Időtartam: 7*00:54:11 Film teljes: Igen
Magyar hangok Zámbori Soma, Balázsi Gyula, Grúber Húgó, Dobránszky Zoltán, Makai Sándor, Koncz István, Bács Ferenc, Rosta Sándor, Imre István, Versényi László. Magyar szöveg Miklós Lívia, szerkesztő Takácsi Gizella, hangmérnök Bán Péter, gyártásvezető Mázsár Gyula, szinkronrendező Aprics László. A magyar változatot A Duna Televízió megbízásából a Mikroszinkron készítette.