színes, szinkronizált angol ismeretterjesztő sorozat, 224 perc, 2008
rendező: David Berry, Robin Dashwood, Karen McGann forgatókönyvíró: Marcus du Sautoy producer: David Berry, Robin Dashwood, Karen McGann ügyvezető producer: Catherine McCarthy, David Okuefuna operatőr: Justin Evans, Jonathan Young vágó: Susan Brand, Elliot McCaffrey, Dominic Staveacre
Marcus du Sautoy Christopher Anagnostakis John Britton
A sorozatban Marcus du Sautoy az Oxfordi Egyetem matematika professzora kalauzolja végig a nézőket az egyik legfontosabb tudományág történetén. Utazása során különböző korokban és a világ különböző részein mutatja be a nézőknek a matematika alap tételeit és rávilágít, hogy hogyan támasztja alá a matematika a világunkat összetartó tudományt, technológiát és kultúrát. A sorozat a következő négy részből áll: A világegyetem nyelve, A kelet géniusza, A tér határai és A végtelen és azon is túl. Du Sautoy professzor bemutatja a matematika fejlődését és olyan témákat is érint, mint a nulla bevezetése vagy a még bizonyítatlan Riemann hipotézis, mely 150 éve foglalkoztatja a tudósokat és melynek megoldásáért a Clay Matematikai Intézet 1 millió dolláros díjat tűzött ki.
Teljes név : A matek tortenete - E01 - A kozos nyelv 2008 TvRip.mp4 Eredeti címe: The Story of Maths Formátum : MPEG-4 Formátum profil : Base Media Kódek azonosító : isom Fájlméret : 390 MiB Időtartam : 57 perc Teljes adatsebesség : 942 Kbps Kódoló szoftver : Lavf55.48.100 widt : (Binary) heig : (Binary)
Kép Sáv száma : 1 Formátum : AVC Formátum/adatok : Advanced Video Codec Formátum beállítások, CABAC : nem Formátum beállítások, ReFrames : 3 képkocka Kódek azonosító : avc1 Kódek azonosító/adatok : Advanced Video Coding Időtartam : 57 perc Duration_FirstFrame : 40emp Adatsebesség : 806 Kbps Szélesség : 640 képpont Magasság : 356 képpont Képarány : 16:9 Képkockasebességi mód : állandó Képkockasebesség : 25,000 fps ColorSpace : YUV ChromaSubsampling : 4:2:0 BitDepth/String : 8 bit Sorváltás típusa : folytonos Bit/(képpont*képkocka) : 0.142 Adatfolyam mérete : 335 MiB (86%) Kódoló könyvtár : x264 core 132
Hang Szinkron nyelve: : Magyar 2.0 Sáv száma : 2 Formátum : AAC Formátum/adatok : Advanced Audio Codec Formátum profil : LC Kódek azonosító : 40 Időtartam : 57 perc Duration_LastFrame : -12emp Adatsebesség mód : állandó Adatsebesség : 128 Kbps Csatornák száma : 2 csatorna Csatorna kiosztás : Front: L R Mintavételezési gyakoriság : 44,1 KHz Adatfolyam mérete : 53,0 MiB (14%)
A további 3 epizód is hasonló technikai adottságokkal bír!