színes, szinkronizált amerikai háborús filmdráma, 137 perc, 1956
rendező: William Wyler író: Jessamyn West forgatókönyvíró: Michael Wilson producer: William Wyler ügyvezető producer: Walter Mirisch zeneszerző: Dimitri Tiomkin operatőr: Ellsworth Fredericks díszlettervező: Ted Haworth jelmeztervező: Dorothy Jeakins vágó: Edward A. Biery, Robert Swink, Robert Belcher
Gary Cooper (Jess Birdwell) Dorothy McGuire (Eliza Birdwell) Anthony Perkins (Josh Birdwell) Robert Middleton (Sam Jordan)
A Birdwell család a minden erőszakkal szemben elkötelezett kvéker felekezethez tartozik amelynek tagjai a polgárháború éveiben sem hajlandóak fegyvert fogni. A front azonban egyre közeledik indianai otthonukhoz és a déliek fosztogatásairól nyugtalanító hírek érkeznek. Míg a szülők, Jess és Eliza kitartanak a teljes erőszakmentesség mellett, nagyobbik fiuk Joshua csatlakozik a fegyveres önkéntesekhez, hogy útját állja a közeledő déli seregnek. Amikor Joshua lova gazdátlanul tér vissza a farmra Jess előveszi rég letett puskáját és elindul, hogy felkutassa fiát a harctéren.
Fájlnév: Szemben az eroszakkal - Friendly Persuasion 1956.avi Fájl mérete: 1,36 Gb.
[Film] Érvényes: Igen [AVI] Időtartam: 02:17:43 Film teljes: Igen
Nagyon szépen köszönöm, még azt sem reméltem, hogy a neten , valaha is megtalálom, na de, egyklikkesen, és pláne DATÁSAN ! Ez sokkal több, mint , amit remélni mertem !