Főoldal | Regisztráció | Belépés Üdvözöllek Vendég | RSS




  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » Magyar filmek » Vígjátékok, szatírák, kabarék, szórakoztató összeállítások » Heten mint a gonoszok (magyar vígjáték - 1943 TvRip)
Heten mint a gonoszok
ArchieToshI1Dátum: Csütörtök, 2017-04-20, 08:46 | Üzenet # 1
Pincér
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 1436
Állapot: Offline
Heten, mint a gonoszok



fekete-fehér magyar vígjáték, 86 perc, 1943



rendező: Rodriguez Endre
forgatókönyvíró: B. Nagy Mária
operatőr: Vass Károly
zene: Eisemann Mihály, Michael Jary
látványtervező: Sörés Imre
vágó: Vály Mária


IMDb Port Filmkatalógus



Bilicsi Tivadar (Pázmándi Péter, festő / Pázmándi Pál, zeneszerző)
Kiss Manyi (Francis, Galuska menyasszonya)
Sárdy János (Galuska, hintáslegény)
Somogyi Nusi (Lujza néni, az ikrek nagynénje)
Mednyánszky Ági (Éva, a hoteltulajdonos lánya)
Vaszary Piri (Éva anyja)




Az élet perifériáján élő gyerekek érvényesülni akarásáról készült zenés, revüszerű kalandos történet. Snuki és Muki ikertestvérek, az egyik a nagynéni örökségének megszerzéséről, a másik világhírnévről álmodik. Meg is komponálja első slágerét, melyet hamarosan a grundon tanyázó, csavargó gyerekek kezdenek játszani magukcsinálta hangszereiken. Snuki ezen fellelkesedve, a gyerekhad élére áll és gyalog, faluról-falura vándorol a "zenekarral". Néhány tehetséges barát csatlakozik még hozzájuk a vursliból, és együtt, sok mulatságos kalandon keresztül, sikeressé növik ki magukat. Idővel az óriásivá bővült gyerekzenekar, immáron saját tánckarával együtt, gyors iramban száguld végig Európa nagyvárosain, sikert sikerre halmozva. Két bohém ikertestvér, egy festő és egy zeneszerző örökös gondokkal küzdve tengeti alapjában véve vidám életét. A sikerre várnak, mely kiemelné őket az anyagi gondok közül, de az késik. Pártfogásukba veszik a zenekart amely ettől kezdve a szálloda kertjében lép fel.








 
Fórum » Magyar filmek » Vígjátékok, szatírák, kabarék, szórakoztató összeállítások » Heten mint a gonoszok (magyar vígjáték - 1943 TvRip)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

Copyright MyCorp © 2024
Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben



Schott (3031), grabacs (7336), tgz56 (4511), Gyöngyös (6492), viktorksa (6982), alaron (12411), cxc (16170), lacylla (24915), slepter1 (30249), vargasanyi (30591)