Főoldal | Regisztráció | Belépés Üdvözöllek Vendég | RSS




  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » Filmek műfajok szerint » Kaland - Romantikus » A Gibraltár tengerésze (The Sailor from Gibraltar - romantikus filmdráma - 1967)
A Gibraltár tengerésze
ArchieToshF3Dátum: Szombat, 2013-06-15, 07:33 | Üzenet # 1
Pincér
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 1377
Állapot: Offline
A Gibraltár tengerésze

The Sailor from Gibraltar



fekete-fehér, szinkronizált angol romantikus filmdráma, 88 perc, 1967



rendező: Tony Richardson
író: Marguerite Duras
forgatókönyvíró: Christopher Isherwood, Don Magner, Tony Richardson
producer: Neil Hartley, Oscar Lewenstein
zeneszerző: Antoine Duhamel
operatőr: Raoul Coutard
vágó: Antony Gibbs


IMDb Port Filmkatalógus



Jeanne Moreau (Anna)
Ian Bannen (Alan)
Orson Welles (Louis de Mozambique)
John Hurt (John)
Vanessa Redgrave (Sheila)




Egy nő és egy férfi, akik már régóta élnek egymás mellett, Angliából Firenzébe utaznak. A nő született optimista, a férfi közönyös és boldogtalan. Ezen az olaszországi nyaraláson főhősünk Alain elhagyja élettársát és egy tengerparti halászfaluban - , Rocca-ban - megismerkedik a Gibraltár nevű hajó rejtélyes tulajdonosnőjével. Anna amerikai, no persze született francia és gazdag. Rögeszméje, hogy egykori szeretője, akinek akkoriban "Ciprus" nevű hajóján fiatalon felszolgálónő volt és elhagyta, valahol él még a világon. Mindenütt ezt a férfit keresi, megszállottan, óceánokon át. Mindenféle anekdota kering erről a titokzatos tengerészről. Anna minden férfiben őt keresi, őt látja. Egy öreg kuruzsló azt meséli, hogy Zimbabwe nagyvárosában él egy bizonyos fehér tengerész, akit fehér Kudu-nak hívnak. Nagyon sok gaztettet tulajdonítanak neki a Nagy Sziklánál és Párizsban is. A Gibraltári tengerésznek nagy a hírneve és a tekintélye. Asszonyok és leányok futnak utána, vágyaktól tüzelve, mint az ősidőkben. Mindenki, aki tengerész volt az hallott a gibraltáriról és annak titokzatos történetéről. Anna és új szeretője, valamint a hajó legénysége addig nem nyugszik, míg az eltűnt tengerészt meg nem találja...








 
Fórum » Filmek műfajok szerint » Kaland - Romantikus » A Gibraltár tengerésze (The Sailor from Gibraltar - romantikus filmdráma - 1967)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

Copyright MyCorp © 2024
Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben



Ulti (974), tgz56 (4511), Campona (8985), tothzsolt1977 (25185), ivan65 (30812), laszlo_leblanc (35771), skodas (35870), bozarobi81 (37058)